Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT hostí mezinárodní konferenci Human Biomechanics

03.11.2016 21:00

Fakulta biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze, v koordinaci s Českou společností pro biomechaniku pořádá v Kladně, ve dnech 7. a 8. listopadu 2016 mezinárodní konferenci s názvem 16th Conference On Human Biomechanics 2016.

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT hostí mezinárodní konferenci Human Biomechanics
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Konference je zaměřena na výměnu znalostí a zkušeností z oboru biomechanika, a to nejen člověka. Biomechanika je poměrně rozsáhlý interdisciplinární obor, který zkoumá mechanické jevy v živém organismu, a to jak na úrovni člověka jako celku, tak na úrovni jednotlivých buněk. Během dvou dnů zde bude představena řada velice zajímavých a žhavých témat z oblasti biomechaniky nervového systému a buněčné biomechaniky.

Ing. Martin Otáhal, Ph.D., organizátor konference a odborník v oblasti biomechaniky, k tomu dodává: „Na konferenci bude diskutována řada zajímavých a důležitých témat, které nám pomáhají pochopit, jaké procesy v lidském těle probíhají. Těchto znalostí pak využíváme k hledání nových diagnostických a léčebných postupů, či ke konstrukci nových léčebných pomůcek.“

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Praze se sídlem v Kladně je druhou nejmladší fakultou Českého vysokého učení technického v Praze a současně jedinou veřejnou vysokou školou ve Středočeském kraji. Fakulta byla založena 2005 transformací Ústavu biomedicínského inženýrství a v současné době se počet studentů, kteří na ní studují v bakalářském, magisterském i doktorském studiu, blíží číslu 2 000.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501 – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. - 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. - 200.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…