Fakulta dopravní ČVUT vyhlásí vítěze 7. ročníku soutěže pro středoškolské studenty

10.02.2015 8:35

Ve středu 11. února 2015 od 10.30 hodin proběhne na půdě Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického v Praze (Konviktská 20, Praha 1, posluchárna č. 409) prezentace příspěvků všech středoškolských studentů, kteří se přihlásili do soutěže Cena děkana Fakulty dopravní ČVUT. Všichni zúčastnění studenti budou oceněni přijetím ke studiu bez přijímacích zkoušek, tři nejlepší příspěvky navíc věcnými cenami.

Fakulta dopravní ČVUT vyhlásí vítěze 7. ročníku soutěže pro středoškolské studenty
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Letošní práce zaslané do soutěže se věnují otázkám z prostředí automatizace a informatiky v dopravě, dopravních staveb, zvýšením bezpečnosti v dopravě, ale i samotným dopravním prostředkům a ekonomice. Vybraná témata pak tvoří průřez přes všechny typy dopravy, resp. silniční, železniční, ale i leteckou.

Celkem se do letošního ročníku přihlásilo 16 studentů se 14 pracemi, mezi nimi tři studentky. Soutěž se stala již zavedenou platformou pro mladé studenty, což dokazuje i vyrovnání rekordu v počtu přihlášených prací z roku 2011.

Cena děkana Fakulty dopravní ČVUT vznikla v květnu 2008 díky iniciativě bývalého děkana fakulty prof. Ing. Petra Moose, CSc., v rámci propagace a podpory zájmu středoškolských studentů o studium.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…