Fakulta vojenských technologií díky OP VaVpI zmodernizovala infrastrukturu

14.10.2015 15:56

Letošního 30. června byla úspěšně ukončena realizace projektu „UO – Materiálové a technologické inženýrství“, jehož hlavním cílem bylo rozšíření a modernizace vzdělávací a vědecko-výzkumné základny Fakulty vojenských technologií Univerzity obrany (FVT UO) v areálu Šumavská 4 v Brně.

Fakulta vojenských technologií díky OP VaVpI zmodernizovala infrastrukturu
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany, logo.

Náplň projektu spočívala v modernizaci specifických výukových a laboratorních prostor, pořízení nezbytného přístrojového vybavení a vytvoření společné vzdělávací a vědecko-výzkumné báze pro studijní programy akreditované na FVT UO. Tato skutečnost se promítne na jedné straně ve zvýšení kvality vzdělávací činnosti a na straně druhé v posílení efektivity vědecké práce studentů doktorských studijních programů FVT, jakož i vědecké, expertní a inovační činnosti akademických pracovníků katedry strojírenství FVT UO.

V rámci revitalizace objektu bylo vybudováno 5 laboratoří vybavených moderními přístroji se zaměřením na analýzu chemického složení, defektoskopii, měření a topografii povrchů a zjišťování mechanických vlastností materiálů. Současně proběhly stavební úpravy budovy č. 8, včetně zřízení osobonákladního výtahu.

Výsledkem projektu jsou i tři velkokapacitní učebny, ve kterých může na katedře strojírenství probíhat výuka až 60 studentů studijního programu „Vojenské technologie“, například v předmětech Nauka o materiálu, Strojírenská technologie, Termomechanika a Hydromechanika. K řešení vědecko-výzkumných úkolů a k cílené výuce přispěje i nová uživatelsky komfortní výuková a jednací místnost pro 25 osob.

Projekt byl financován z 85 % z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) v rámci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) a zbývajících 15 % tvoří finanční prostředky ze státního rozpočtu České republiky z kapitoly 307 – Ministerstva obrany. Celkové způsobilé výdaje projektu činí bezmála 65,5 milionu korun, z toho dotace z ERDF představují zhruba 55,7 milionu korun a 9,8 milionu korun tvoří spolufinancování z rozpočtu Ministerstva obrany.

Dosažené cíle projektu korespondují s „Dlouhodobým záměrem“ Univerzity obrany a Fakulty vojenských technologií v oblasti vzdělávací činnosti, výzkumu a vývoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…