Fakultní nemocnice Brno měla zastoupení na setkání předních evropských anesteziologů

22.06.2017 13:03

Ve švýcarské Ženevě se na počátku června sešlo přes pět tisíc předních anesteziologů z celé Evropy, kteří v konferenčním centru PALEXPO prezentovali své odborné přednášky. Mezi nimi byl i tým anesteziologů Fakultní nemocnice Brno, mj. i přednosta Kliniky dětské anesteziologie a resuscitace FN Brno a LF MU doc. MUDr. Petr Štourač, Ph.D., který byl na období 2017 až 2020 zvolen jako zástupce České republiky do Rady Evropské anesteziologické společnosti (European Society of Anaesthesiology Council, ESA).

Fakultní nemocnice Brno měla zastoupení na setkání předních evropských anesteziologů
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Autorský podíl anesteziologů z FN Brno byl v Ženevě patrný ve třech ze čtyř prací vzniklých v České republice. Prvoautorsky prezentovali zástupci výsledky studií PedLapBlock (dr. Szturzová) a OBAAMA -INT (doc. Štourač). Spoluautorsky se dvě pracoviště FN Brno (Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny a Klinika dětské anesteziologie a resuscitace) podílela na prezentaci unikátní práce multicentricky zkoumající možnosti a ochotu pacientů podstoupit předanestetické vyšetření elektronicky. Primární publikace studie RocSugIO (Anesthesia & Analgesia) byla současně uvedena v souboru TOP 10 prací publikovaných v roce 2016 v oblasti porodnické anestezie/analgezie.

Podrobný pohled na kongresové dění naleznete zde.

Co je European Society of Anaesthesiology Council (ESA)?

ESA je největší evropskou odbornou společností, která sdružuje evropské anesteziology a intenzivisty. ESA Council je její volený orgán složený z tzv. „National Representatives“ jednotlivých národních odborných společností a poprvé do něj byl zvolen některý ze zástupců brněnských anesteziologicko-resuscitačních pracovišť.

FN Brno mělo na EUroanaesthesii ještě další úspěch. MUDr. Martina Klincová je českou zástupkyní v ESA Trainee Committee, tedy komisi sdružující mladé anesteziology v přípravě k atestaci na evropské úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne