Farmaceutická společnost GSK úspěšně vstoupila do roku 2016, tržby vzrostly o 8 procent

29.04.2016 11:14

Jedna z největších farmaceutických společností na světě, britská GSK, vstoupila do nového roku nad očekávání dobře – 8% růstem tržeb, které dosáhly celkové částky 6,2 miliard liber. Z prodejních výsledků dále vyplývá, že firma úspěšně zvládla uvést na trh nové léčivé přípravky v oblasti HIV, respiračních onemocnění a vakcín. Provozní zisk současně přesáhl 1,5 miliardy liber.

Farmaceutická společnost GSK úspěšně vstoupila do roku 2016, tržby vzrostly o 8 procent
Foto: red
Popisek: GlaxoSmithKline

„Finanční výsledky jsou velmi dobré, ale hrdí můžeme být i na to, že jako inovativní farmaceutická firma na trh každoročně uvádíme desítky nových léčiv pro pacienty se závažnými onemocněními. Na takto dynamickém růstu se podílí především prodeje našich nových produktů v oblasti léčby HIV a respiračních onemocnění. Přispívá k němu ale i efektivní kontrola nákladů a realizace našich plánů na restrukturalizaci a optimalizaci produktového portfolia, což byly naše priority v posledních letech,“ říká PharmDr. Monika Horníková, MHA, generální ředitelka české pobočky GSK.

Na celkových výsledcích společnosti se jednotlivé divize podílely následujícím způsobem: Divize Vaccines, která vyrábí očkovací látky, si připsala 23% růst tržeb, divize Consumer Healthcare, která vyrábí běžné spotřební produkty, dosáhla 26% růstu tržeb. Divize Pharmaceuticals, která vyrábí léky na předpis, zaznamenala 1% pokles. Celková hodnota zisku na jednu akcii činila v prvním čtvrtletí 19,8 pence. Dobrý hospodářský výsledek podpořily částkou 821 milionů liber i prodeje nových produktů určených pro léčbu HIV, respiračních onemocnění a vakcín proti meningokoku, které tvoří celých 20 % tržeb v divizi Pharmaceuticals.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …