Festival vědy možná změní budoucnost vašich dětí

04.09.2017 17:01

Seznámení s různými vědeckými obory nevšedním způsobem nabídne návštěvníkům již 5. ročník Festivalu vědy. Akce zaměřená na žáky středních a základních škol i na širokou veřejnost proběhne 6. září od 8.30 do 18.00 hodin na Vítězném náměstí v Praze 6. Na travnaté ploše před areálem Kampusu Dejvice chystají organizátoři bohatý program se zajímavými prezentacemi, ukázkami techniky, vybavení a nevšedními pokusy, které si zájemci mohou často sami vyzkoušet. Festival, jehož loňský ročník navštívilo kolem 15 tisíc lidí, je společným projektem vysokých škol, akademických a volnočasových institucí.

Festival vědy možná změní budoucnost vašich dětí
Foto: festival-vedy.cz
Popisek: Festival vědy

Příchozí uvidí mimo jiné různé experimenty s ohněm a vědci jim dokáží, že když je dost kyslíku, jde zapálit téměř všechno. Hořet nechají třeba železo, uhlík a síru a zažehnut bude i model raketového motoru. Návštěvníci si budou moct vystřelit vlastní raketku, zlikvidovat oheň hasicím přístrojem nebo si nechat zapálit oheň přímo na ruce. Dozvědí se, jak se ovládá roboruka, startovat zde budou studentské formule a akademici jim představí i lineární urychlovač, protonové centrum a rentgen. Na příkladu termitů předvedou udivující schopnost chemické komunikace tohoto společenského hmyzu při značení cest za potravou a zpět do rodné kolonie.

Na parkovišti bude k vidění více jak třicetitunový záchranářský kamion Golem, který slouží jako malá nemocnice na kolech. Česká televize tu předvede tzv. green screen, tedy vizuální triky s klíčovacím pozadím, známé z televizních předpovědí počasí nebo zpravodajských pořadů.

Kdy:
6. září od 8:30 do 18 hodin

Kde:
na Vítězném náměstí v Praze 6

Vstup:
volný

Další informace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…