Filmaři se přijedou podívat na atraktivní místa Moravskoslezského regionu

15.07.2015 8:34

Moravskoslezský region navštíví v tomto týdnu týmy filmařů, kteří hledají zajímavé lokality pro své nové snímky. Kraj chce navázat na dobré zkušenosti, které už filmaři v našem regionu získali.

Filmaři se přijedou podívat na atraktivní místa Moravskoslezského regionu
Foto: ostrava.cz
Popisek: Vítkovické vysoké pece

Filmoví manažeři se tentokrát chystají seznámit nejen s lokacemi v Ostravě, ale také s dalšími místy Moravskoslezského kraje, aby si udělali představu, do jakého prostředí by mohli filmy zasadit. Tým filmařů si chce spolu s režisérem Janem Hřebejkem a hercem a režisérem Vojtou Kotkem prohlédnout nejen surovou industriální Ostravu v podobě areálu Dolu Landek, Dolních Vítkovic a Dolu Michal, ale mimo jiné i architekturu socialistického realismu v Porubě či původní dělnickou kolonii ve Vítkovicích. Zajímají se i o atraktivní golfové prostředí, a proto se podívají na hřiště v Čeladné, zavítají také do Štramberku a projdou se k soše Radegasta na hřebeni Radhoště.

Moravskoslezský kraj navštívili filmaři už mnohokrát, jeden z posledních filmů, nazvaný „Ode to my father“, který se točil v industriálním prostředí Ostravy, vidělo v Jižní Koreji deset milionů diváků. Film Babylon A. D. v hlavní roli s Vinem Dieselem se natáčel v Porubě v roce 2008, v loňském roce měl premiéru film Jana Hřebejka Zakázané uvolnění, kde si „zahrálo“ i krásné prostředí zámeckého parku v Šilheřovicích.

Filmové natáčení přitahuje i zájem zahraničních médií, takže se Moravskoslezský kraj stává stále zajímavějším pro filmové producenty. „Jsem zvědavý, jak by se ve filmu mohl změnit pohled na obecně známá místa skrz kameru očima filmařů. Je pravda, že náš kraj má skutečně co nabídnout. Může se pyšnit hned několika místy, které například loni turisté podle žebříčku agentury CzechTourism navštívili v naší republice nejčastěji.

Čtvrtou příčku obhájil ostravský soubor industriálních památek Dolní oblast Vítkovic a Landek Park, desáté místo obsadila Zoologická zahrada Ostrava. K hojně navštěvovaným cílům turistů patřil také Slezskoostravský hrad a Miniuni. Moravskoslezský kraj však nabízí zájemcům mnohem víc lákavých turistických cílů s možností rozličných aktivit,“ říká Ivan Strachoň, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro investice a cestovní ruch.

Dodává, že filmový průmysl je zajímavým a atraktivním odvětvím, které přináší nejen přímé finanční prostředky na ubytování filmových štábů, včetně slavných herců, ale přispívá také k lepšímu povědomí a pozitivnímu obrazu lokality, v níž se natáčí.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…