Finanční a ekonomický institut: Diesel je už přežitá technologie, tvrdí šéf Toyoty v České republice

28.06.2017 9:20

Jsme na počátku změny, která se dotkne celé automobilové dopravy jako takové. Tou je odklon od dieselových technologií. Dnes již i velké globální značky ohlašují nové verze svých klíčových modelů bez dieselové alternativy, což bylo ještě před pár lety zcela nemyslitelné, říká v rozhovoru pro Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz) to říká šéf Toyoty v ČR Martin Peleška.

Finanční a ekonomický institut: Diesel je už přežitá technologie, tvrdí šéf Toyoty v České republice
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

„Do několika let se stane realitou, že auta s dieselovými motory nebudou mít povolený vjezd do center měst. Toto opatření se chystají zavést například Paříž, Madrid nebo Atény,“ říká Peleška v rozhovoru.

Toyota podle něj dlouhodobě sází na hybridní technologie. Letos slaví dvacetileté výročí od prvního hybridního modelu, kterým byl Prius. „Nedávno jsme oslavili 10 milionů globálně prodaných hybridů na celém světě v kombinaci značek Toyota a Lexus,“ připomíná s tím, že hybridy oproti tradičním pohonům nabízejí spoustu výhod.

Martin Peleška

„V praxi to znamená nižší spotřebu paliva a nižší výfukové emise. Hybridy nabízejí i velmi příjemný pocit z plynulé jízdy. Dalším stupněm jsou plug-in hybridy s možností dobíjení ze sítě. Mají delší dojezd v čistě elektrickém režimu, a to až kolem 50 km,“ popisuje Peleška.

Celý rozhovor s Martinem Peleškou si můžete přečíst zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…