Finanční a ekonomický institut: Mzdy se budou zvyšovat, lidé častěji změní zaměstnání

03.04.2017 9:52

Mzdy se budou zvyšovat, lidé budou ještě častěji měnit zaměstnavatele. Hlad po lidech na práci totiž trvá i letos. V rozhovoru pro Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz) to řekl ředitel pracovní agentury Adecco ČR a viceprezident Asociace poskytovatelů personálních služeb Ondřej Wysoglad.

Finanční a ekonomický institut: Mzdy se budou zvyšovat, lidé častěji změní zaměstnání
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

„Dostáváme se do situace, kdy na pracovním trhu začíná být skutečně velký nedostatek pracovních sil. A tento trend bude s největší pravděpodobností pokračovat i v roce 2017. V některých regionech klesla nezaměstnanost již na reálné minimum. Pro zaměstnance to bude příznivá situace, bude se u nich zvětšovat chuť měnit práci a vzhledem k velké nabídce budou mít i z čeho vybírat. Zároveň bude pokračovat trend zvyšování mezd, které povede k větší fluktuaci lidí,“ uvedl Wysoglad v rozhovoru.

Podle něho například u skladníků a operátorů výroby se mzdy aktuálně pohybují kolem 23 tisíc korun měsíčně. Účetní, obchodní zástupci a bankovní poradci si vydělají v průměru něco přes 30 tisíc za měsíc, key account manager pak asi 42 tisíc korun. Zkušený programátor si přijde i na 60 tisíc měsíčně.

Ondřej Wysoglad, ředitel personální agentury Adecco ČR.

Na trhu dělají potíže zastřené agentury, které, jak připomněl Wysoglad, „s agenturními zaměstnanci špatně zacházejí, například jim nevyplácí mzdy včas, nedodržují srovnatelné podmínky nebo zaměstnáváním na DPP a DPČ obcházejí povinné odvody.“

Celý rozhovor s Ondřejem Wysogladem si můžete přečíst zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …