Finanční a ekonomický institut: Většina Čechů tají před partnerem svá vydání

27.10.2015 8:15

Většina Čechů tají před svým partnerem některá větší vydání. Vyplývá to z výsledků ankety, jejíž výsledky zpracoval Finanční a ekonomický institut (FAEI). K tomu, že má před svým partnerem ve finančních záležitostech tajnosti, se přiznalo 58 % účastníků ankety.

Finanční a ekonomický institut: Většina Čechů tají před partnerem svá vydání
Foto: Finanční a ekonomický institut
Popisek: Finanční a ekonomický institut

Zbývajících 42 % svému partnerovi větší finanční výdaj nikdy nezatajilo.

Podobnou problematikou se zabýval také mezinárodní průzkum agentury Ipsos, který proběhl na podzim loňského roku ve 13 zemích Evropy za účasti 12 743 lidí respondentů. Mimo jiné z něj vyplynulo, že třetina Čechů považuje za normální, když mezi sebou partneři mají tajemství týkající se financí. Ta se mohou týkat tajného účtu, který přiznala téměř pětina dotazovaných Čechů, nebo nějakého nákupu, o kterém partner neví. Alespoň jeden nákup takzvaně na zapřenou za loňský rok přiznala čtvrtina zadaných Čechů.

Naproti tomu průzkum, který před nedávnem finanční společnost Cofidis provedla na vzorku českých obyvatel, ukázal, že o společných financích nemají přehled pouze dvě procenta lidí žijících v páru. Společný bankovní účet využívají ke správě příjmů a výdajů dvě pětiny párů. Ten sdílejí nejčastěji lidé ve středních letech, ve věku okolo čtyřiceti let ho má dokonce polovina z nich.

Podrobnosti najdete na www.faei.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…