Finanční a ekonomický institut: Zákaz zbraní ohrožuje naši bezpečnost

13.06.2017 10:10

Rozhodnutí Evropského parlamentu omezit poloautomatické zbraně je útokem na bezpečnost naší země. Česko by tuto směrnici v žádném případně nemělo zavést do svého právního řádu. Řekl to prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek v rozhovoru pro Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz).

Finanční a ekonomický institut: Zákaz zbraní ohrožuje naši bezpečnost
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

„Žádný terorista nepáchá útoky poloautomatickou zbraní, natož legálně drženou. Páchá je plně automatickou a nelegálně drženou. Případně nožem, automobilem, výbušninou a určitě ještě časem přijdou na spoustu dalších nápadů, jak účinně zabíjet,“ říká Jiří Hynekrozhovoru. Tvrdí, že by se Česko nemělo nechat zastrašit hrozbou sankcí a směrnici ignorovat.

„Jsem přesvědčen, že se dá využít minimálně dvou paragrafů Smlouvy o fungování EU pro to, abychom směrnici neimplementovali. A hlavně bychom se měli začít chovat jako svéprávný stát a nenechat se zastrašovat, uplácet dotacemi a vydírat pokutami,“ tvrdí.

V interview hovoří Jiří Hynek také o současné kondici českého zbrojního průmyslu, o tom, co brzdí jeho další rozvoj, proč nepokládá české zbrojaře za „obchodníky se smrtí“ nebo o spolupráci s českou armádou. „Hlavní úlohou zbraní není zabíjet, ale chránit před zabíjením. Odstrašit potenciálního útočníka,“ říká.

Celý rozhovor s Jiřím Hynkem si můžete přečíst zde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…