Finanční analytický úřad opět v úzké součinnosti s Daňovou Kobrou

19.02.2020 18:49

Finanční analytický úřad se v rámci úzké spolupráce s Daňovou Kobrou opět významnou měrou podílel na případu rozsáhlé daňové trestné činnosti.

Finanční analytický úřad opět v úzké součinnosti s Daňovou Kobrou
Foto: financnianalytickyurad.cz
Popisek: Finanční analytický úřad

Tentokrát se jednalo o krácení daní v oblasti agenturního zaměstnávání s krycím názvem PRIZMA, kdy majitelé personálních agentur dodávajících pracovníky do řady výrobních podniků vytvořili rozsáhlou skupinu skrytě ovládaných společností, jejichž prostřednictvím byly vytvářeny fiktivní faktury za účelem neodvádění DPH a daně z příjmu. Došlo k obvinění devatenácti fyzických a pěti právnických osob.

Trestní stíhání je vedeno pro trestné činy „zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby“, „účast na organizované zločinecké skupině“ a „legalizace výnosů z trestné činnosti“. Způsobená škoda přesahuje 180 milionů korun.

Finanční analytický úřad se na případu podílel po celou dobu šetření a tradičně se věnoval zejména transakční analýze a lokalizaci nelegálního výnosu. Jako výnos z trestné činnosti byl v České republice, ale i v zahraničí, zajištěn majetek v hodnotě cca 120 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…