Finanční dar putuje na nákup chirurgického instrumentária

23.11.2016 16:58

Významný finanční dar obdrželo Centrum dětské traumatologie (Klinika dětské chirurgie, ortopedie a traumatologie) v Dětské nemocnici FN Brno od Nadačního fondu Kolečko. Jedná se o finanční dar ve výši 100 tisíc korun na nákup chirurgického instrumentária a ambulantních stolků, které budou sloužit při ošetřování ambulantních pacientů výše uvedené kliniky.

Finanční dar putuje na nákup chirurgického instrumentária
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Nadační fond Kolečko, který pomáhá dětem postiženým následky dopravních nehod nebo jiným úrazem, slaví už dvanácté narozeniny a to je ideální situace pro společnou podporu jednoho z osmi dětských úrazových center České republiky, Centra dětské traumatologie v Dětské nemocnici v Brně.

Nadační fond Kolečko se věnuje především přímé finanční podpoře všech osmi dětských úrazových center na území České republiky (Praha-Krč, Praha-Motol, Plzeň, Ústí n. Labem, Hradec Králové, České Budějovice, Brno, Ostrava), mezi která rozdělil finanční prostředky, lékařské přístroje, zdravotní pomůcky a vybavení v celkové hodnotě více než 8.000.000,-Kč.

Výtěžek byl vybrán v červnu letošního roku, kdy se ve vile Tugendhat konal jedinečný akustický koncert skupiny Tata Bojs, pořádaný Nadačním fondem Kolečko ve spolupráci s Muzeem města Brna. Celý výtěžek ze vstupného ve výši 53.000,- Kč (plus mimořádný sponzorský dar 50.000,- od společnosti Amway Česká republika) věnoval Nadační fond Kolečko Centru dětské traumatologie Fakultní nemocnice Brno. Loni uplynulo 60 let od doby, kdy bylo ve vile Tugendhat zřízeno a téměř 25 let provozováno rehabilitační středisko pro děti s vadami páteře při Dětské nemocnici FN Brno. Kolečko se do vily Tugendhat vrátilo přesně dva roky po fantastickém koncertě skupiny Chinaski.

Centrum dětské traumatologie léčilo např. v roce 2015 14 480 pacientů ambulantně a 1 023 bylo hospitalizovaných. Od ledna do konce října roku 2016 ambulantně 13 401 pacientů, za hospitalizace 920 pacientů. Nejčastějšími úrazy byly zlomeniny předloktí, otřes mozku a zlomeniny pažní kosti.

Nadační fond Kolečko

Dalším pilířem činnosti je prevence úrazů dětí v silničním provozu. Do projektů interaktivních tréninků s názvem Rozhlédni se!, Bez úrazů je to fajn nebo Dožij se dvaceti, zaměřených na rodiče malých dětí, žáky 1. stupně základních škol nebo mladé řidiče vložilo Kolečko téměř 4.000.000,- Kč.  Více na www.kolecko.cz.

TATA BOJS

Skupina Tata Bojs bývá často označovaná jako alternativní, v každém případě ale "na baru" české populární hudby vždycky působí jako sklenka toho nejlepšího vína. Zakládající členové, Milan Cais a Mardoša, jsou uznávanými osobnostmi i mimo hudební sféru a pravidelně pomáhají charitativním projektům. Skupina Tata Bojs vznikla v roce 1988, několikrát získala hudební ceny Anděl za album roku, skladbu roku nebo videoklip. Album Futuretro z roku 2000 bylo kritiky a hudebníky oslovenými deníkem MF Dnes vyhlášeno albem desetiletí 2000−2009. Loni na podzim vyšlo deváté studiové album A/B, znovu s nadšením přijaté fanoušky i kritikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…