Finanční skupině Profireal Group stoupl konsolidovaný zisk o 143 %

04.08.2014 16:17

Finanční skupina Profireal Group má za sebou mimořádně vydařený rok. V roce 2013 vzrostl zisk skupiny na bezmála 20 milionů Eur, což je v meziročním srovnání nárůst o 143 %. V roce 2012 si skupina připsala zisk 8,2 milionu Eur.

Finanční skupině Profireal Group stoupl konsolidovaný zisk o 143 %
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Nejvíce se na růstu celé skupiny podílela úvěrová divize PROFI CREDIT, a to napříč všemi zeměmi, v nichž působí. V loňském roce se dařilo především polskému PROFI CREDITu,“ komentuje výsledky generální ředitel a předseda představenstva Profireal Group David Chour. PROFI CREDIT působí ještě v České republice, na Slovensku, v Bulharsku a od února letošního roku také v Rusku.

V roce 2013 byla součástí skupiny Profireal Group také pohledávková divize PROFIDEBT působící v Česku a na Slovensku. Společnost počátkem roku 2014 koupil evropský leader na poli managementu pohledávek Intrum Justitia ze Švédska a finanční skupina Profireal Group za ni získala 31 milionů eur. Částka zahrnuje i vyplacení úvěrů společnosti ve výši cca 19 milionů eur. „Naše skupina se chce nadále věnovat hlavně consumer finance, tedy poskytování úvěrů.

Prostředky za prodej PROFIDEBTu využijeme pro rozvoj a expanzi úvěrové divize PROFI CREDIT,“ říká předseda představenstva David Chour.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…