Finanční správa: Daňových přiznání k dani z příjmů se vybralo přes 2,6 milionu

05.07.2017 14:40

Finanční správa v prodloužené lhůtě pro podání přiznání k dani z příjmů (tj. do 3. července) eviduje za zdaňovací období roku 2016 celkem 2,64 mil. odevzdaných daňových přiznání, z toho 2,20 mil. od fyzických osob a 440 tisíc od právnických osob.

Finanční správa: Daňových přiznání k dani z příjmů se vybralo přes 2,6 milionu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Oproti loňskému roku poplatníci odevzdali celkem o zhruba 40 tisíc přiznání více, převážně na dani z příjmů fyzických osob. Elektronickou formu podání letos zvolilo větší procento poplatníků - 16 % fyzických osob (loni 13 %) a 90 % právnických osob (loni 88 %).

„U fyzických osob zabodoval i náš úplně nový zjednodušený formulář na dvě stránky. Tento typ formuláře využilo dokonce 40% poplatníků (přesněji 400 tisíc) z těch, kteří mají příjmy pouze ze zaměstnání a podávají daňové přiznání na finanční úřad sami,“ zhodnotil podávání daňových přiznání generální ředitel Finanční správy Martin Janeček.

V prodloužené lhůtě může podat daňové přiznání poplatník, který ho předkládá správci daně prostřednictvím zplnomocněného daňového poradce nebo má ze zákona povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem. Plná moc k zastupování však musela být správci daně doručena předem, a to nejpozději do 3. dubna.

Kdo nestihl podat daňové přiznání do 3. července, má poslední šanci podat daňové přiznání bez sankce do středy 12. července. Kdo podá přiznání po této lhůtě, čeká ho sankce v podobě pokuty za opožděné podání.

V termínu do 3. dubna 2017 poplatníci podali na finanční úřad 1,94 mil. daňových přiznání, z toho 1,67 mil. k dani z příjmů fyzických osob a 270 tisíc k dani z příjmů právnických osob. V bezsankční toleranční lhůtě do 10. dubna 2017 poplatníci odevzdali dohromady 2,27 mil. přiznání, z toho 1,95 mil. k dani z příjmů fyzických osob a 320 tisíc k dani z příjmů právnických osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…