Finanční správa: Elektronické dražby se stávají dostupnějšími

20.12.2019 19:38

Elektronické dražby budou od 1. 1. 2020 spuštěny v dalších dvou krajích a postupně budou během ledna a února rozšířeny i na dražby dalších finančních úřadů. Zároveň Finanční správa nově zavádí i elektronický způsob ověření identity uživatelů, kteří si chtějí zřídit uživatelský účet.

Finanční správa: Elektronické dražby se stávají dostupnějšími
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Po úspěšném spuštění a provozu elektronických dražeb pro dražby nařízené Finančním úřadem pro Středočeský kraj, budou elektronické dražby spuštěny i v dalších krajích.

Podařilo se nám naplnit naše plány, které veřejnost jistě uvítá. Rozšiřujeme elektronické dražby do ostatních krajů a zavádíme nový způsob ověření identity uživatelů. Pro zřízení účtu už nebude nutné se osobně dostavit na územní pracoviště finančního úřadu,“ uvádí generální ředitelka Finanční správy ČR Tatjana Richterová. 

K začátku prosince bylo schváleno již 316 žádostí o zřízení uživatelského účtu v APED (aplikace elektronických dražeb), vývoj nasvědčuje, že zájem o elektronické dražby pořádané finanční správou neustále roste.

Postupné spuštění aplikace elektronických dražeb je naplánováno ve třech fázích: 

Nová možnost elektronického ověření identity bude spočívat v zaslání žádosti o ověření identity prostřednictvím aplikace Elektronické podání (EPO) s připojeným uznávaným elektronickým podpisem nebo ověřené prostřednictvím přihlášení se do datové schránky. Informace o tom, jak má uživatel postupovat, obdrží přímo při vyplňování registračního formuláře v APED.  

Novinkou je, že po vyplnění registračního formuláře vygeneruje APED .xml soubor. Uživatel bude přesměrován do aplikace EPO – obecná písemnost. Z EPO odešle žádost o ověření identity, ke které připojí vygenerovaný .xml soubor. Žádost bude vyřízena elektronicky do 10 pracovních dnů a v případě kladného výsledku, obdrží uživatel e-mail s přihlašovacími údaji pro první přihlášení do APED.

Aplikace APED není podporována webovým prohlížečem Internet Explorer.

Vhodné prohlížeče pro použití aplikace jsou:

Podmínky a postup pro elektronické dražby (Dražební řád) jsou zveřejněny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…