Finanční správa: Platba daně z nemovitých věcí přes SIPO nebo na základě údajů, zaslaných e-mailem

13.12.2017 10:18

Finanční správa již v předchozích zdaňovacích obdobích zavedla službu placení daně z nemovitých věcí prostřednictvím SIPO a zasílání údajů pro placení daně z nemovitých věcí na e-mail. „Poplatníci, kteří mají u České pošty zřízeno spojovací číslo SIPO, tak mohou platit daň z nemovitých věcí jednoduše a bez starostí. Pokud má poplatník nastaveno placení SIPO z bankovního účtu, po přihlášení k této službě se mu daň každoročně automaticky strhne z účtu a nemusí tak hlídat termíny, kdy přijde složenka,“ vysvětluje Věra Engelmannová, ředitelka Odboru majetkových daní, oceňování a ostatních agend.

Finanční správa: Platba daně z nemovitých věcí přes SIPO nebo na základě údajů, zaslaných e-mailem
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Poplatníci, kteří nevyužívají SIPO, mohou požádat o zaslání informace pro placení daně z nemovitých věcí na e-mail. Každoročně pak obdrží před splatností první splátky e-mailovou zprávu s kompletními informacemi pro placení daně. Tato informace obsahuje obdobné údaje, jaké jsou nyní uvedeny na složence, tj. informace o výši stanovené daně, výši nedoplatku/přeplatku a údaje pro placení daně včetně QR kódu, umožňujícího platbu daně prostřednictvím internetového bankovnictví nebo mobilních platebních aplikací.

Co je nutné pro využití těchto služeb udělat? Stačí vyplnit tiskopis:

Oznámení o placení daně z nemovitých věcí prostřednictvím SIPO (ZDE), přiložit doklad prokazující přidělení spojovacího čísla (např. doklad o přidělení spojovacího čísla nebo aktuální platební doklad SIPO, resp. rozpis bezhotovostní platby SIPO) a předložit jej příslušnému pracovišti Finanční správy nejpozději do 31. ledna 2018.

nebo

Žádost ve věci zasílání údajů pro placení daně z nemovitých věcí e-mailem (ZDE) a předložit ji příslušnému pracovišti Finanční správy nejpozději do 15. března 2018.

Služby nelze kombinovat.

Další informace ke službě SIPO (ZDE) a zasílání údajů pro placení daně e-mailem (ZDE) naleznete na stránkách Finanční správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…