Finanční správa: Reakce na článek v Hospodářských novinách

12.08.2017 8:49

Reakce Finanční správy na článek v Hospodářských novinách: „Stát likviduje fungující firmy“

Finanční správa: Reakce na článek v Hospodářských novinách
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Finanční správa se zásadně ohrazuje proti nevyváženému, jednostranně pojatému článku ohledně vydávání zajišťovacích příkazů, uveřejněném v HN dne 10. 8. 2017. V článku je rovněž zavádějícím způsobem použita statistika o počtu vydaných zajišťovacích příkazů v letech 2011 až 2016, která u čtenáře navozuje dojem zvýšení intenzity používání tohoto zcela mimořádného nástroje. Vůbec přitom není zohledněna veřejně několikrát prezentovaná skutečnost, že počet subjektů dotčených zajišťovacím příkazem se od roku 2013 do roku 2016 nachází přibližně na stejné úrovni.

Dále, přestože HN měly možnost naprosto otevřeně a detailně o případu firmy HERST, s.r.o. hovořit s pracovníky FS, které firma zbavila mlčenlivosti, redaktoři jejich vyjádření v článku prakticky nepoužili. Článek je tak psán neobjektivně jednostrannou optikou, kde Finanční správa, ač zbavena mlčenlivosti, nedostala odpovídající prostor. Zvažujeme proto zveřejnění plnohodnotného vyjádření správce daně k tomuto případu po vlastní linii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…