Finanční správa: Termín pro přiznání daně z příjmů za rok 2019 se blíží

17.02.2020 13:18

Posledním dnem pro odevzdání daňového přiznání pro poplatníky daně z příjmů za rok 2019 je 1. duben 2020. Tento den je zároveň posledním dnem lhůty pro úhradu daně. Daňové přiznání lze podat v listinné podobě osobně na podatelnách finančních úřadů, poštou nebo elektronicky. Povinně elektronicky musí podání učinit mj. všichni poplatníci, kteří mají zpřístupněnu datovou schránku.

Finanční správa: Termín pro přiznání daně z příjmů za rok 2019 se blíží
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

K pohodlnějšímu podání daňových přiznání mohou poplatníci využít elektronických podání, ale i výjezdů pracovníků Finanční správy do obcí. Přehled o výjezdech zaměstnanců Finanční správy do vybraných obcí naleznete ZDE.

„Poplatníkům nabídneme maximální informační servis, a co nejvíce jim budeme nápomocni s vyřízením daňových povinností. Pořádáme výjezdy do obcí, kde nejsou finanční úřady a rozšiřujeme pracovní dobu na našich pracovištích,“ uvedla generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová. V posledních dnech před koncem lhůty pro podání budou rozšířeny úřední hodiny finančních úřadů a jejich územních pracovišť následovně:

  • Od pondělí 23. 3. 2020 do pátku 27. 3. 2020 - od 8:00 do 17:00 hodin
  • V pondělí 30. 3. 2020 a úterý 31. 3. 2020 - od 8:00 do 17:00 hodin
  • V poslední den lhůty, tj. ve středu 1. 4. 2020 - od 8:00 do 18:00 hodin

Zaměstnanci, kteří měli v roce 2019 příjmy pouze ze závislé činnosti na území ČR, mohou využít zjednodušený dvoustránkový formulář k dani z příjmů fyzických osob (ZDE). Pokud podávají daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob, upozorňujeme na správné předčíslí bankovního účtu, které je 721. Toto předčíslí platí i pro zjednodušený dvou stránkový formulář k dani z příjmů fyzických osob.

Daňové přiznání je možné podat i elektronicky prostřednictvím elektronické podatelny orgánů Finanční správy: aplikace Elektronická podání pro Finanční správu (ZDE). V nápovědě k elektronickému formuláři jsou daňovým poplatníkům k dispozici veškeré informace nutné k vyplnění a podání daňového přiznání.

Pokud má daňový subjekt nebo jeho zástupce zpřístupněnu datovou schránku nebo zákonem uloženou povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem, je povinen podat daňové přiznání pouze elektronicky (ZDE), a to buď prostřednictvím aplikace Elektronická podání pro Finanční správu (ZDE) – toto podání musí být podepsané uznávaným elektronickým podpisem, nebo ověřeno identitou podatele způsobem, kterým se lze přihlásit do jeho datové schránky), nebo prostřednictvím datové schránky.

TIP: Pokud máte zpřístupněnu datovou schránku a nemáte uznávaný elektronický podpis, doporučujeme Vám vyplnit a odeslat daňové přiznání v aplikaci Elektronická podání pro Finanční správu (ZDE), při odesílání zvolte: Ověření identity přihlášením do datové schránky.

Podrobnější informace, vztahující se k podání přiznání k dani z příjmů, včetně formulářů a informací k jejich vyplnění, jsou dostupné na internetových stránkách Finanční správy (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…