Finanční správa: V přiznání k dani z příjmů právnických osob došlo ke změně u příloh

19.03.2017 8:19

Finanční správa upozorňuje poplatníky daně z příjmů právnických osob, že od loňského roku došlo ve vyhlášce pro podnikatele, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o účetnictví, k doplnění nového ustanovení, ve kterém je stanoven rozsah sestavování účetní závěrky.

Finanční správa: V přiznání k dani z příjmů právnických osob došlo ke změně u příloh
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Obchodní společnosti (například společnost s ručením omezeným, akciová společnost, veřejná obchodní společnost, komanditní společnost) mají nově povinnost sestavit Výkaz zisku a ztráty v plném rozsahu, a to bez ohledu na to, zda sestavují Rozvahu v plném nebo zkráceném rozsahu.

Výše uvedené skutečnosti jsou promítnuty do aplikace EPO na Daňovém portále, kdy je možné při vyplňování elektronického formuláře daňového přiznání v oddíle „Vybrané údaje z účetnictví“ zvolit odlišný rozsah jednotlivých výkazů:

Současně s tím došlo i ke změně obsahu Rozvahy a Výkazu zisku a ztráty oproti předcházejícím rokům; jde zejména o nové označení položek Rozvahy a Výkazu zisku a ztráty. Zde je potřeba postupovat při sestavování účetní závěrky podle Českého účetního standardu č. 024 Srovnatelné období za účetní období započaté v roce 2016.

Připomínáme, že poplatníci mají povinnost podat přiznání k dani z příjmů za rok 2016 nejpozději do 3. dubna 2017. Tento den je zároveň posledním dnem lhůty pro úhradu daně.
Daň je možné zaplatit na účet finančního úřadu buď bezhotovostně z účtu poplatníka, klasickou složenkou typu A anebo v hotovosti na pokladně úřadu.

Podrobnější informace k podání přiznání k dani z příjmů, včetně formulářů a informací k jejich vyplnění a informace k placení daně, včetně čísel účtů finančních úřadů, jsou dostupné na internetových stránkách Finanční správy ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…