Finanční správa: Velká kontrola EET v SAPĚ - většina provozovatelů se připravila

06.04.2017 19:37

V průběhu minulého týdne proběhla ve vietnamské tržnici SAPA rozsáhlá kontrolní akce „TOPAS“, v souvislosti s dodržováním povinností prodejců, které pro ně vyplývají ze zákona o evidenci tržeb. Výsledky kontrol ukazují, že se zde většina provozovatelů na evidenci tržeb připravila.

Finanční správa: Velká kontrola EET v SAPĚ - většina provozovatelů se připravila
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Finanční správa ve spolupráci s Celním úřadem pro hlavní město Prahu provedla v průběhu šesti dní celkem 281 kontrol, při nichž bylo zaznamenáno 24 zjištění, která budou předána k řešení do správního řízení. Těmto podnikatelům hrozí pokuta až 500 tisíc korun. „Nejčastějším pochybením bylo nevystavení účtenky, nezasílání údajů o tržbách na servery finanční správy a nevyvěšení informačního oznámení. Většina kontrolovaných subjektů však byla na evidenci tržeb připravena,“ hodnotil kontrolní akci ředitel Sekce metodiky a výkonu daní Generálního finančního ředitelství Jiří Fojtík.

Vedle kontrol dodržování zákona o evidenci tržeb zde Finanční a Celní správa také prověřovaly, zda podnikatelé nedluží na daních nebo pokutách. V rámci exekučních řízení byla od dlužníků vybrána hotovost ve výši 640 tis. korun a rovněž byl zajištěn osobní automobil v hodnotě 350 tisíc korun. Celníkům se zároveň podařilo zajistit 4 500 kusů padělků (dámské kabelky, cestovní tašky, peněženky, kryty na mobilní telefony a přívěsky na klíče), jež byly neoprávněně označeny logy renomovaných světových výrobců. V případě, že by se trhovcům podařilo tyto falzifikáty prodat, škoda majitelům ochranných známek by byla téměř 43 milionů korun. Dále při kontrole skladových prostor celníci objevili chlazené vepřové a kachní maso (cca 100 kg) bez patřičných dokladů, které bylo vzhledem k nevyhovujícím skladovacím a přepravním podmínkám předáno Státní veterinární správě Praha.

Na kontrolní akci se rovněž podíleli pracovníci z Celního úřadu pro Středočeský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…