Finanční správa a soudci NSS diskutovali důležité daňové otázky

25.05.2018 20:34

Způsoby řešení daňových úniků na dani z přidané hodnoty byly nejdůležitějším tématem pracovního setkání expertů Finanční správy a soudců Nejvyššího správního soudu.

Finanční správa a soudci NSS diskutovali důležité daňové otázky
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Semináře Aktuální výzvy pro správu daní pořádaného Finanční správou se dále účastnili státní zástupci, akademici a zástupci kanceláře ombudsmanky, Komory daňových poradců a Advokátní komory. Všichni společně na otevřeném fóru diskutovali aktuální témata v daňové oblasti, a vedle problematiky DPH se zaměřili také na převodní ceny a tzv. „švarcsystém“.

„Seminář podle mě splnil svůj účel. Diskuze byla podnětná, pestrá a otevřená,“ hodnotí předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa akci, která se konala 22.–23. května v Pozlovicích ve Zlínském kraji. „Doufám, že se tento seminář stane tradicí, která se bude opakovat častěji,“ věří generální ředitel Finanční správy Martin Janeček, podle kterého je výměna zkušeností mezi daňovou správou, dalšími orgány státní správy a ekonomickou veřejností zásadní i proto, že pomáhá předejít nedorozuměním a ve výsledku zvětšuje předvídatelnost daňového systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…