Finanční správa dosud vybrala 2,1 milionu daňových přiznání

05.05.2021 11:48

V letošním roce vybrala Finanční správa k poslednímu termínu, kdy bylo možné podat daňové přiznání bez sankcí za pozdní podání, 1 869 147 daňových přiznání od fyzických osob a 256 520 od osob právnických.

Finanční správa dosud vybrala 2,1 milionu daňových přiznání
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Kdo nepodal přiznání ani během včerejšího dne, může ho podat bez sankcí v elektronické podobě, a to až do 1. června. Finanční správa doporučuje veřejnosti využít online finanční úřad, který je k nalezení na webu ZDE. Přihlášení je možné pomocí bankovní identity, občanského průkazu s čipem nebo datovou schránkou.

„Pokud daňové přiznání za daňový subjekt zpracuje a podá daňový poradce nebo advokát, je lhůta pro jeho podání delší, a to do 1. července. Nově nemusí být plná moc pro poradce uložena ve standardní 3 měsíční lhůtě u správce daně, ale stačí ji odevzdat až spolu s podáním daňového přiznání 1. července,“ doplňuje generální ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová.

Pokud budete přiznání teprve podávat, vyvarujte se nejčastějších chyb, na které Finanční správa již dříve upozornila: Nejčastější omyly a nejasnosti ohledně daňových přiznání ZDE.

Podrobnější informace vztahující se k podání přiznání k dani z příjmů včetně formulářů a informací k jejich vyplnění, jsou dostupné na internetových stránkách Finanční správy ZDE. Na webu Finanční správy naleznete i souhrnné informace k jednotlivým daním a odpovědi na nejčastější dotazy (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…