Finanční správa při kontrolách zaměřených na daňové ráje doměřila 50 milionů korun

01.02.2016 16:32

V rámci celorepublikové kontrolní akce provedly loni finanční úřady u českých firem desítky šetření, zaměřených na vazby a transakce se subjekty v daňových rájích. Výsledkem akce bylo dodatečné doměření daně z příjmů v částce 50 milionů korun.

Finanční správa při kontrolách zaměřených na daňové ráje doměřila 50 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

V souvislosti s rozšiřující se mezinárodní spoluprací má aktuálně Česká republika uzavřené mezinárodní smlouvy i se státy, které jsou považovány za daňové ráje.

Možnost ověřit si zjištěné informace prostřednictvím mezinárodní výměny informací vyplývá jak ze Smluv o zamezení dvojímu zdanění, které má ČR uzavřeny například s Kyprem, Panamou či Lichtenštejnskem, tak i z Dohod o výměně informací v daňových záležitostech, kdy úřady mohou požádat o poskytnutí informací například Britské Panenské ostrovy, Bahamské ostrovy, ostrov Man, Jersey či Guernsey. Další možností získání informací je mnohostranná Úmluva o vzájemné správní pomoci v daňových záležitostech, k níž přistoupilo již přibližně 90 států světa, mezi nimi i Mauricius a Seychelly.

Kontrolní činnost finančních úřadů v této oblasti bude pokračovat i v letošním roce, a to i s ohledem na skutečnost, že počet českých společností, které mají své vlastníky v daňových rájích, neklesá. Zároveň se však zvyšuje počet daňových jurisdikcí, které se zapojily do systému mezinárodní výměny informací a Finanční správa tak získává stále lepší a rychlejší přístup k informacím, umožňujícím správné zjištění a stanovení daně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…