Finanční správa uzavřela s pražským magistrátem memorandum o vzájemné výměně informací v souvislosti s Airbnb

01.09.2018 13:17

Mezi Generálním finančním ředitelstvím (GFŘ) a Magistrátem hlavního města Prahy (MHMP) bylo podepsáno memorandum o spolupráci za účelem vzájemného poskytování informací a identifikaci osob, které poskytují ubytování prostřednictvím internetových platforem jako potencionální daňové subjekty.

Finanční správa uzavřela s pražským magistrátem memorandum o vzájemné výměně informací v souvislosti s Airbnb
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

„Memorandum je výsledkem spolupráce s Magistrátem hlavního města Prahy, Finanční správa ČR oceňuje snahu města podílet se na řešení problematiky zdanění internetových platforem,“ uvedl generální ředitel Finanční správy Martin Janeček.

Finanční správa se elektronickými platformami zabývá již delší dobu a rozhodla se nejdříve vydat cestou prevence. Poplatníci byli v uplynulých měsících opakovaně informováni o jejich daňové povinnosti. Byla také vypracována metodika, ve které je dopodrobna rozepsáno, jaké daňové povinnosti musí pronajímatelé Airbnb splnit. Veřejnost byla také v rámci každoroční informační kampaně k placení daní z příjmů informována o tom, jak se k těmto příjmům postavit a že mají poplatníci povinnost takové příjmy zdanit. V současné době už ale probíhají nejen na území hlavního města kontrolní akce zaměřené právě na ubytování prostřednictvím internetových platforem.

Memorandum podepsal generální ředitel Finanční správy Martin Janeček a zástupkyně ředitele Magistrátu pro sekci finanční a správy majetku Zdena Javornická. Memorandum upravuje vzájemnou výměnu informací, které GFŘ a MHMP získali vyhledávací činností nebo jiným výkonem pro účely správy daní a správy místních poplatků. Se získanými informacemi bude nakládáno v souladu s právními předpisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…