Finanční správa vybojovala svůj dosud nejlepší výsledek v soutěži „Daňař roku“

15.02.2016 14:11

Pracovníci finanční správy i celá územní pracoviště finančních úřadů bodovali v soutěži „Daňař & daňová firma roku 2015“, pořádané společností Wolters Kluwer ČR, a. s.

Finanční správa vybojovala svůj dosud nejlepší výsledek v soutěži „Daňař roku“
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Finanční úřad, ilustrační foto

Laická i odborná veřejnost rozhodla o vítězích hlasováním prostřednictvím internetu, kdy poslala stovce nominovaných daňových odborníků ze státní i komerční sféry rekordních sedm tisíc hlasů, což je o tři tisíce hlasů více než loni. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhlo 11. února 2016 v Praze, kde si polovinu diplomů a předaných ocenění převzali právě pracovníci Finanční správy.

„Finanční správa disponuje množstvím vysoce erudovaných odborníků a jsem velmi rád, že to oceňuje jak odborná, tak i laická veřejnost. Všem nominovaným i vítězům upřímně gratuluji,“ řekl generální ředitel Generálního finančního ředitelství Martin Janeček.

I v šestém ročníku soutěže daňových specialistů se soutěžilo celkem v osmi kategoriích – daňová osobnost, nejvstřícnější územní pracoviště, nejlepší lektor, největší daňové hvězdy v jednotlivých oborech specializace, největší daňové naděje a daňová kancelář snů. Soutěžilo se také o nejžádanějšího zaměstnavatele v daních, ale i o „daňový citron“.

Daňovou osobností roku 2015 se za státní daňovou sféru stala Eva Nedorostková z Odvolacího finančního ředitelství. Za nejlepšího lektora roku zvolila veřejnost Aleše Šlosara z Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj.

Největší daňovou hvězdou v oblasti daně z příjmů právnických osob za rok 2015 se stala Eva Nedorostková a největší daňovou hvězdou správy daní je Pavel Petrovic z Finančního úřadu pro hlavní město Prahu. Největší daňovou nadějí státní správy se stala Lucie Opluštilová z Finančního úřadu pro Jihomoravský kraj a Martin Štětina, působící na Finančním úřadu pro hlavní město Prahu.

A kdo zasedl v kanceláři snů? Kromě výše zmiňovaných oceněných osobností - Evy Nedorostkové, Lucie Opluštilové a Pavla Petrovice, také Marie Juříková z Finančního úřadu pro Zlínský kraj, Tomáš Rozehnal z Odvolacího finančního ředitelství a Tomáš Strnadel z Finančního úřadu pro Moravskoslezský kraj.

Jako nejvstřícnější územní pracoviště finančního úřadu za rok 2015 hlasující ocenili územní pracoviště v Hořicích, Českých Budějovicích, Jičíně, Žďáru nad Sázavou, Frýdku-Místku, Praze 1, Plzni, Rumburku, Znojmě a Mikulově.

A kdo si odnesl kyselý „daňový citron“? Na otázku, co vás nejvíce tíží aneb co byste uvítali, aby politici upravili v daňových zákonech, odpovědělo nejvíce hlasujících jednoznačně – „nejvíce nás tíží nárůst administrativy a povinností“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.