Finanční úřad ukládal pokuty za porušování povinností spojených s EET na Colours of Ostrava

25.07.2017 12:42

Hudební festival je pro prodejce všeho druhu lákavou příležitostí k výdělku, při své činnosti však musí také dodržovat zákony.

Finanční úřad ukládal pokuty za porušování povinností spojených s EET na Colours of Ostrava
Foto: hkstrategies.cz/CC
Popisek: EET, elektronická pokladna. Ilustrační foto.

Proto Finanční úřad pro Moravskoslezský kraj již před zahájením hudebního festivalu vyhotovil leták upozorňující na povinnosti vyplývající ze zákona o evidenci tržeb v souvislosti s podnikatelskými aktivitami na festivalu. Současně byl vyhotoven leták, ve kterém byli prodejci upozorněni na možnou kontrolu dodržování těchto povinností ze strany finančního úřadu. Oba letáky prodejci obdrželi od pořadatelů festivalu při své akreditaci.

Finanční úřad proto předpokládal, že si prodejci budou své povinnosti plnit. Přesto se tak ve třetině případů nestalo. Při kontrole prováděné průběžně v době trvání festivalu bylo u 32 kontrolovaných osob zjištěno v deseti případech porušování povinností spojených s povinnou elektronickou evidencí tržeb. Ve čtyřech případech byly prodejcům ihned uloženy pokuty pomocí příkazového bloku (příkaz na místě) a v šesti případech bude finančním úřadem zahájeno přestupkové řízení. Pokuty byly ukládány především za porušení povinnosti zaslat správci daně datovou zprávu o evidované tržbě a za nevystavení účtenky platícímu zákazníkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…