Fincentrum Banka roku: nejhodnotnější značky bank a pojišťoven na českém trhu

06.11.2014 14:40

Přestože výsledky letošního ročníku ocenění Fincentrum Banka roku budou vyhlášeny až za týden, již nyní přichází organizátoři s novinkou – vůbec poprvé byl v České republice díky spolupráci s BRANDWORTH Valuation Advisers sestaven žebříček nejhodnotnějších značek bank a pojišťoven na českém trhu.

Fincentrum Banka roku: nejhodnotnější značky  bank a pojišťoven na českém trhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Cílem hodnocení je kvantifikovat hodnotu značek bank a pojišťoven podle nově vytvořené metodologie a srovnávat vývoj v čase. Fincentrum Banka roku tak přináší nový zajímavý pohled na domácí finanční sektor. 

V čele žebříčku bank pro letošní rok stojí s nejhodnotnější značkou Česká spořitelna, a.s. Žebříček pojišťoven vede Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Nejvíce meziročně vzrostla hodnota značek Air Bank, a.s. a Česká pojišťovna a.s.

„Image značky a s ní spojená hodnota jsou důležitým kritériem pro hodnocení úspěšnosti finančních institucí. V letošní Fincentrum Bance roku proto poprvé představíme žebříček nejhodnotnějších značek bank a pojišťoven na českém trhu. Věříme, že přinese širokou diskusi jak mezi odborníky, tak také v řadách klientů těchto institucí“, říká Petr Stuchlík, generální ředitel společnosti Fincentrum a zároveň předseda organizačního výboru ocenění Fincentrum Banka roku.

„Banky, pojišťovny a další finanční instituce čelí v současné době tlaku ze všech stran – regulace, soudní spory, vysoká konkurence. Nehmotná aktiva a zejména značky budou proto do budoucna tvořit hlavní zdroj konkurenční výhody a tvorby hodnoty. Již letošní žebříček jasně ukazuje, že hodnota značek tvoří nezanedbatelný podíl na hodnotě kapitálu těchto finančních zprostředkovatelů“, doplňuje docent Tomáš Krabec, spoluautor prezentované studie.

Určení hodnoty značky ve zpracování BrandWorth v sobě nese specifická sdělení. V rámci Fincentrum Banka roku 2014 proto letos hodnocené finanční instituce získají možnost zúčastnit se speciálního semináře, kde bude nová metoda podrobně představena přímo doc. Krabcem, spoluautorem metodologie.

Společnost Commercial Solutions s.r.o., člen BrandWorth Valuation Advisors, sestavila shora uvedené žebříčky výhradně pro účely ocenění Fincentrum Banka roku 2014, a to na základě údajů uvedených ve výročních zprávách příslušných společností za roky 2012 a 2013, jak jsou tyto uveřejněny ve sbírce listin příslušných společností a/nebo na webových stránkách těchto společností. Shora prezentované výsledky se zakládají výhradně na analýzách a závěrech dovozovaných na základě veřejně dostupných zdrojů a odborné literatury a představují odborný názor zpracovatele. V rámci sestavení žebříčku nebylo provedeno nezávislé ověřování aktuálnosti, pravosti, pravdivosti, přesnosti, správnosti či úplnosti použitých údajů. Shora uvedené výsledky pak rovněž nelze považovat za výstupy daňového, právního, účetního, podnikatelského, finančního či obchodního poradenství nebo poradenství v oblasti akvizičních či divestičních projektů či služby auditorů, a tudíž údaje v žebříčku obsažené nelze považovat za výstupy takových poradenských činností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…