Fincentrum Reality: Samostatné účty brání nestabilní manipulaci s penězi klientů

23.09.2014 12:59

Fincentrum Reality pracuje s financemi klientů na oddělených účtech - ostatním realitkám na tuzemském trhu navzdory.

Fincentrum Reality: Samostatné účty brání nestabilní manipulaci s penězi klientů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Oddělené účty pro rezervační poplatek, pro provizi nebo pro chod společnosti – to jsou jen základní oblasti, kterými se odlišuje společnost Fincentrum Reality od jiných realitních kanceláří na tuzemském trhu. U většiny z hráčů na realitním trhu jsou všechny poplatky skládány na jeden účet, což se může promítnout do stability kanceláře s budoucím negativním dopadem na klienta. Tomu chce Fincentrum Reality oddělenými účty předejít.

V současnosti to ve Fincentrum Reality funguje tak, že je ve společnosti oddělený, tedy samostatný rezervační účet, na který klient skládá tzv. rezervační poplatek. Tento účet je pod auditorským dohledem a v žádném případě tyto peníze společnost nepoužívá na financování svého provozu. „Jeden účet pro všechno je standardem u většiny tuzemských kanceláří. V našem případě to děláme zcela jinak,“ vysvětluje provozní a marketingový ředitel Fincentrum Reality Martin Fojtík. K převodu prostředků z rezervačního fondu na provizní dochází u Fincentrum Reality až v momentě vzniku nároku na provizi, tedy například podpisem kupní smlouvy.

Společnost Fincentrum Reality dále pro klienty připravuje speciální účet pro úschovy kupní ceny. „V současné době nabízíme v první řadě úschovu u advokátů, kterou jsme schopni zprostředkovat. Nicméně klienti si čím dál více žádají právě úschovu na speciálním účtu u naší realitní společnosti. Proto připravujeme speciální podmínky pro takový účet, aby to pro klienta bylo bezpečné a byla zde 100% garance bezpečnosti nemanipulace s penězi,“ doplňuje Martin Fojtík.

Realitní společnost Fincentrum Reality vstoupila na trh v roce 2013. Dnes již má 180 agentů po celé České republice, v nabídce pak více jak 1080 nemovitostí. Výhodou společnosti Fincentrum Reality je především možnost na jednom místě získat nejen nemovitost, ale i vysoce kvalitní poradenství při jejím financování.

Fincentrum Reality patří do skupiny Fincentrum, která je jednou z nejvýznamnějších společností v České republice a na Slovensku v oboru finančního poradenství. Skupina působí zejména v následujících oblastech:

  • Finanční poradenství: více než 2 600 poradců poskytuje individuální finanční poradenství občanům ČR a SR. Společnost na těchto trzích patří mezi trojici nejvýznamnějších firem v oboru. Fincentrum dlouhodobě přispívá ke zvýšení transparentnosti a kvality trhu finančního poradenství. V uplynulých letech zvítězilo v několika testech finančních poradců tuzemských médií.
  • Fincentrum Reality: dceřiná společnost skupiny Fincentrum, která se zaměřuje na zprostředkování obchodů v oblasti nákupu a prodeje nemovitostí. Fincentrum Reality navazuje na významné postavení mateřské skupiny Fincentrum – Fincentrum tak umí nejen poradit s financováním nemovitosti, ale i s její koupí nebo prodejem.
  • Korporátní obchody: divize Korporátních obchodů je zaměřena na komplexní zajištění potřeb malých a středních podnikatelů, průmyslových podniků, komunální sféry či bytových družstev a institucí v oblasti zaměstnaneckých výhod, v pojištění flotil, majetkového a odpovědnostního pojištění. Klientům nabízí řešení „šitá na míru“ ve spolupráci s pojistiteli v ČR a na Slovensku.
  • Společenské projekty: vedle prestižního ocenění Fincentrum Banka roku a Fincentrum & Forbes Investice roku zveřejňuje také každý měsíc hodnoty ukazatele Fincentrum Hypoindex®. Fincentrum dále provozuje odborné portály investujeme.cz, investujeme.sk, hypoindex.cz, ceskereformy.cz a overeniporadcu.cz.

Konsolidovaný obrat společností skupiny Fincentrum v roce 2013 překročil 1,375 mld. Kč, což představuje oproti roku 2012 nárůst o 13 %. Více na www.fincentrum.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…