Firmy holdingu CZECHOSLOVAK GROUP se představují na veletrhu obranné techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí

19.02.2019 12:31

V těchto dnech se v Abu Dhabí ve Spojených arabských emirátech koná tradiční a jeden z největších světových veletrhů obranných technologií a techniky IDEX 2019. Této prestižní události se účastní i společnosti holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a kopřivnická TATRA TRUCKS.

Firmy holdingu CZECHOSLOVAK GROUP se představují na veletrhu obranné techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí
Foto: CZECHOSLOVAK GROUP
Popisek: Stánky firmy holdingu CZECHOSLOVAK GROUP na veletrhu obranné techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí

Na stáncích CP-410 a CP-420 své výrobky a služby prezentují především společnosti EXCALIBUR ARMY, MSM Group reprezentující slovenskou větev holdingu CZECHOSLOVAK GROUP, také automobilka TATRA TRUCKS a firma RETIA patřící do divize CSG Aerospace.

Společnost EXCALIBUR ARMY vystavuje raketomet BM-21 MT 4x4 na podvozku TATRA FORCE, který využívá osvědčené odpalovací zařízení GRAD 122 mm a zcela nový systém řízení palby, nové elektronické systémy a také ovládacími prvky. MSM Group přestavuje celé portfolio malorážové i středorážové munice, dále moderní munici pro dělostřelecké systémy ráže 155 mm a pro minomety ráže 81 mm. Nechybějí ani ruční palné zbraně značky ZVS, nejnovější protitanková řízená střela Hornet, ale i lehké přenosné minomety řady ANTOS.

RETIA spadající do nedávno založené divize CSG Aerospace vystavuje ve světové premiéře novinku v podobě radaru ReGUARD. Jde o víceúčelový 3D radar pro detekci a současné sledování pozemních cílů a pomalých níz¬koletících cílů s malou odraznou plochou. Dalším exponátem je například nejnovější provedení speciálního radarového zařízení ReTWis 5, které je schopno detekovat živé objekty a osoby za nekovovými překážkami, jako jsou například zdi.

Také kopřivnická TATRA TRUCKS představila světovou novinku – novou generaci středního nákladního vozu TATRA TACTIC 4x4 s originální tatrováckou kabinou pro čtyřčlennou posádku a dalšími vylepšeními. Celková hmotnost nového vozu činí 13 t a uveze až 5,5 t nákladu, pohání jej šestiválcový motor Cummins o výkonu 210 kW spojený s plně automatickou převodovkou Allison.  Dalším exponátem je návěsový tahač TATRA PHOENIX v provedení 6x6 určený pro vojenské využití.

CZECHOSLOVAK GROUP je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti civilní i obranné průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej strojírenských produktů pro automobilový, železniční, letecký či hodinářský průmysl, dále výrobu speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů či munice. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se nestále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP zaměstnávají více než 8000 osob a v roce 2017 vygenerovaly tržby v hodnotě 25 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…