Firmy mohou díky České spořitelně získat úvěry z Evropské investiční banky

05.09.2013 15:57

Česká spořitelna získala od Evropské investiční banky (EIB) dalších 150 mil. EUR na podporu tuzemských malých a středních firem. 100 mil. EUR je určeno inovativním podnikům, které získají úvěry s nižší úrokovou sazbou o 0,2 %, a 50 mil. EUR pak na podporu energeticky úsporných projektů. U nich mohou klienti získat vedle úrokového zvýhodnění také evropskou dotaci ve výši 10 % úvěru.

Firmy mohou díky České spořitelně získat úvěry z Evropské investiční banky
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

„S Evropskou investiční bankou spolupracujeme už od roku 2002 a od té doby jsme pro české podniky získali 1,1 mld. EUR, většinu z toho už firmy využily. Patříme tak mezi nejvýznamnější partnery EIB ve střední Evropě. Díky tomu můžeme přinášet českým firmám dlouhodobě úvěry se zajímavým cenovým zvýhodněním a i nadále uspokojovat jejich stále rostoucí poptávku po financování. Nově jsme také získali 50 mil. EUR na financování energeticky úsporných projektů, ke kterým firmám následně vyplatíme evropské dotace ve výši 10 % z výše úvěru,“ uvedl Petr Witowski, ředitel úseku firemní klientela České spořitelny.

Česká spořitelna poskytne 50 mil. EUR od EIB na projekty malých a středních firem, které dosáhnou alespoň 20% úspory energie. Tyto projekty mohou prostřednictvím České spořitelny získat evropský grant ve výši 10 % úvěru. Hlavní výhodou pro klienta je tak vedle snížení energetické náročnosti i přímá grantová podpora a verifikace rozsahu úspor provedená odborníkem placeným ze zdrojů Evropské unie.

Dalších 100 mil. EUR pak Česká spořitelna poskytne firmám na financování inovativních projektů. Úvěry mohou být dále podpořeny zárukou Evropského investičního fondu (EIF), což významně zvyšuje jejich dostupnost a atraktivitu. Úroková sazba bude proti standardní sazbě nižší o 0,2 % a záruka EIF může být poskytnuta až ve výši 50 % úvěru.                    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…