Fiskars: Prokažte trávníku trochu letní lásky

14.06.2014 15:57

Toužíte po dokonalém trávníku, který Vám budou sousedé závidět a rodina na něm bude ráda trávit čas? Cesta k dokonalosti není rychlá, ani bezpracná, ale s dobrými pomocníky to půjde lehce. Dopřejte svému trávníku dokonalou péči Fiskars.

Fiskars: Prokažte trávníku trochu letní lásky
Foto: red
Popisek: Fiskars

Co potřebuje sytě zelený trávník?

  1. Dosetí prosvítajících míst
    Stále můžeme dosévat plochy, které zůstaly po zimě holé. Je třeba zvolit vhodnou travní směs, která nejlépe odpovídá klimatickým podmínkám, prostředí a využití trávníku. Některým travám se lépe daří ve stínu, jiné preferují slunce.
  1. Zálivku
    Klíčové je správné zalévání. Tráva potřebuje zálivku v objemu 2,5 cm za týden. Používáte-li sprinklery, umístěte na trávník prázdnou plechovku a sledujte, jaké množství vody se v ní nahromadí za hodinu zalévání. Trávník zalévejte vždy brzy po ránu, aby se snížilo odpařování. Během léta je vhodné trávník mulčovat. Trávník si tak lépe uchová vlhkost v půdě a bude jej třeba méně zalévat.

  1. Sečení
    Trávník je ideální posekat jednou týdně, a to v den, který následuje po zalévání. Umožníte trávníku vzpamatovat se po předchozím sečení a zabráníte tak jeho hnědnutí. Trávu je vhodné sekat spíše navysoko, aby se lépe udržela vlhkost a zabránilo se prosychání kořenového systému. Vytrhávejte plevel a zastřihávejte okraje, kdykoliv jej sečete. Trávník tvarujte a zastřihávejte vhodnými nůžkami na trávu. Nůžky na trávu Fiskars vykouzlí trávník krásný jako obrázek, a to bez zbytečné námahy Vašich rukou.
  1. Živiny
    Ujistěte se, že půda obsahuje dostatečné množství živin a dodejte jí přírodní hnojivo, které potřebuje k tomu, aby tráva mohla krásně růst.

  1. Provzdušnění
    Provzdušňujte trávník alespoň jednou na jaře a opětovně na podzim. Získáte tím zelenější trávu a omezíte růst mechu.
  1. Úklid
    Pouze čistý trávník je krásný. Pravidelně z něj shrabujte posekanou trávu a spadané listy či květy.

Péče o trávník je prostě umění. Ale trpělivost a pravidelná péče se Vám mnohonásobně vrátí v podobě zeleného travního koberece, který bude přímo vybízet k posezení či lenošení na čerstvém vzduchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…