Fleming Europe: Jak na efektivní správu pohledávek?

17.03.2014 12:59

27. - 28. března 2014 se v Praze uskuteční konference „Druhé výroční fórum pojistných událostí“.

Fleming Europe: Jak na efektivní správu pohledávek?
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Internet je dnes plný údajně pravdivých příhod, které se prý staly známému vašeho známého, jen nikdo přesně neví, kterému. Jak se však mají pojistné společnosti chovat, aby byli klienti spokojeni a firma v zisku? Jak se zachovat ke klientovi, do jehož auta, zaparkovaného na konci mola, opravdu najela parkující ponorka?

Kolem pohledávek se točí množství divných příběhů. Slyšeli jste už tento?

Jistý muž v Severní Karolíně si prý kdysi koupil zásoby drahých doutníků a pojistil je proti požáru. Po jejich vykouření zažaloval pojišťovnu za ztráty, které utrpel při sérii malých požárů a soud mu přiznal odškodné ve výši 15,000 dolarů ... Jak je to možné? Pojišťovna prý v pojistné smlouvě žádný oheň nevyloučila z okruhu přijatelných zkázonosných možností a pojišténí se na něj tedy vztahovalo.

To nejlepší však následovalo teprve později. Pojišťovna totiž zažalovala svého klienta kůli úmyslnému založení série požárů, které vedly ke zničení pojištěného majetku. Traduje se, že dotyčný pán byl odsouzen k vězení a zaplacení pokuty ve výši 24,000 dolarů.

Jak byste jako expert na pojištění postupovali v podobném případu vy?

Koncem března se na podobné otázky podíváme zblízka. Na Druhém výročním fóru pojistných událostí (2nd Annual Claims Forum), které v Praze organizuje společnost Fleming Europe, vystoupí odborníci a manažeři z vedení pojišťoven z celé západní Evropy, od Spojeného království, přes Německo a Švýcarsko až po Českou republiku.

Swiss Re, XL Group, Allianz, Zurich, AIG, Generali nebo AXA - to je pouze zlomek z celkového množství společností, jejichž zástupce můžete potkat již tento měsíc. Jak efektivně spravovat pohledávky? Jak nejlépe zacházet s pohledávkami týkajícími se přírodních katastrof, ublížení na zdraví či motorových vozidel? „Byla to skvělá příležitost vidět, jaké úrovně dosahuje likvidace pojistných událostí v jiných společnostech a jiných krajinách,“ zhodnotil loňské fórum jeden z účastníků, věnující se správě pohledávek v pojišťovně Astra Insurance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…