Flora Pragensis ukazuje Vánoce ve všech podobách a dobách

05.12.2013 19:20

Tvorba adventního věnce, květinová výzdoba svátečního stolu či zdobení vánočního stromku – v těchto neobvyklých disciplínách se utkali ve čtvrtek 5. prosince 2013 žáci zahradnických škol na 2. ročníku Flory Pragensis.

Flora Pragensis ukazuje Vánoce ve všech podobách a dobách
Foto: skolajarov.cz
Popisek: Flora Pragensis

Unikátní floristická soutěž ve vazbě a aranžování, kterou pořádá Střední odborná škola stavební a zahradnická v Praze na Jarově, pokračuje v pátek a sobotu prodejní výstavou soutěžních výtvorů. Pražané si tak mohou před druhou adventní nedělí originálním zážitkem přiblížit vánoční atmosféru.

„Řemeslných a floristických soutěží se každoročně konají desítky, Flora Pragensis je ovšem výjimečná, a to nejen v Praze, ale i v celé zemi – je totiž jedinou školní floristickou soutěží s vánoční tematikou. Žáci se na jeden den stanou profesionály a v reálných podmínkách si mohou ověřit, jak vypadá praxe. Soutěž je navíc kvůli prezentaci vazby a aranžování velice atraktivní i pro širokou veřejnost. Její motto zní Vánoce ve všech podobách a dobách, k vidění jsou tedy jak klasické, tak netradiční motivy adventu,“ říká ředitel SOŠ stavební a zahradnické Miloslav Janeček.

Flora Pragensis je celopražská soutěž pro nadané žáky učebních i studijních zahradnických oborů a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Účastníci mohou vzájemně porovnat své dovednosti a díky účasti odborných firem působících v rámci zahradnického trhu ČR a EU také navázat profesní kontakty.

„Právě v zahradnických oborech nacházejí uplatnění žáci, kteří jsou mimořádně nadaní v oblasti estetického cítění a manuální zručnosti,“ doplňuje Janeček.
Soutěž proběhla pod záštitou Hlavního města Prahy, které dlouhodobě podporuje střední odborné školství. Veškeré aktivity spojené s Florou Pragensis jsou také v plném souladu s projektem Hlavního města Prahy Řemeslo žije.

SOŠ stavební a zahradnická je unikátní institucí v českém vzdělávacím systému. Sdružuje totiž dvě studijní zaměření, která se na první pohled mohou zdát naprosto odlišná – stavební a zahradnické. Ve skutečnosti mají ovšem naopak mnoho společného. Obě vyžadují šikovné ruce a obě vedou k tvorbě estetických i užitečných věcí pro každodenní život.

Jedna z největších pražských škol, která má díky svému zahradnickému předchůdci více než 100letou tradici, se může pyšnit komplexní nabídkou řemeslného vzdělávání. Přihlášku ke studiu pro školní rok 2014/2015 lze podat nejpozději do 15. března 2014 (více na www.skolajarov.cz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …