Fond ČVUT podpoří uplatnění tvůrčí práce v praxi

03.06.2014 19:30

České vysoké učení technické v Praze oznamuje otevření Fondu pro zavádění vynikajících výsledků vědy a výzkumu do praxe. Fond podpoří projekty doporučené Radou ČVUT pro komercializaci po zhodnocení jejich technologicko-tržního potenciálu. Vybraným projektům poskytne ČVUT financování z Fondu i odbornou pomoc při uplatnění na trhu.

Fond ČVUT podpoří uplatnění tvůrčí práce v praxi
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Fond ČVUT je součástí komplexního systému správy duševního vlastnictví na univerzitě. ČVUT si klade za cíl svědomitě spravovat veškeré duševní vlastnictví pocházející od zaměstnanců university a maximálně podpořit zhodnocení výsledků jejich práce v praxi.

O přidělení prostředků z Fondu rozhoduje Rada ČVUT pro komercializaci složená z významných zástupců akademické obce a průmyslu.

Vědečtí a výzkumní pracovníci ČVUT se mohou hlásit o podporu z Fondu ČVUT do 15. června 2014. Přihlášení probíhá pomocí jednoduchého formuláře na stránkách Inovacentra ČVUT http://www.inovacentrum.cvut.cz/sluzby.

„Chceme otevřít dveře všem, kdo mají dobrý nápad, či výsledek, který by mohl být komercializován. Chceme podpořit jejich snahu a energii vytvářet něco nového a reálně to uplatnit. Vpřípadě, že navržená idea nebude dostatečně zralá pro komercializaci, pomůžeme navrhovateli ji ke zralosti přivést a získat podporu v dalším kole. Nebojte se a popusťte uzdu své tvořivosti a fantazii,“ dodává doc. RNDr. Vojtěch Petráček, CSc., prorektor pro vědeckou a výzkumnou činnost ČVUT.  

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 22 500 studentů. Pro akademický rok 2013/14 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 440 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…