Ford Fiesta 1.0 EcoBoost vítězem ankety „Světové auto roku pro ženy“

28.07.2013 17:00

Nový Ford Fiesta s motorem 1.0 EcoBoost se stal vítězem mezinárodní ankety „Women’s World Car of the Year“ (Světové auto roku pro ženy). Porotkyně ocenily zejména prémiový vzhled a dojem i hospodárnost Fiesty, která za sebou v anketě nechala mimo jiné Audi Allroad, Range Rover či Porsche Boxster S.

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost vítězem ankety „Světové auto roku pro ženy“
Foto: red
Popisek: Ford

Nová Fiesta 1.0 EcoBoost získala zároveň titul „Světové úsporné auto roku pro ženy“. V anketě hlasovala porota složená z osmnácti motoristických novinářek z celého světa, které se rozhodovaly na základě kritérií jako sex appeal, bezpečnost, poměr užitné hodnoty k ceně, přívětivost k dětem nebo šetrnost k životnímu prostředí.
 
Stylová nová Fiesta se pyšní výrazným exteriérem, interiérem optimalizovaným z hlediska ergonomie i komfortu a technologií Ford MyKey. Ta umožňuje rodičům omezit některé funkce vozu, když ho půjčují například svým dětem, a zmenšit tak teenagerům prostor k vystavování se riziku. Jedná se o první systém svého druhu na celém automobilovém trhu.
 
Motor 1.0 EcoBoost – držitel titulu „International Engine of the Year“ (Mezinárodní motor roku) z let 2012 a 2013 – vyvine nejvyšší výkon až 92 kW, přičemž jeho emise CO2 činí 99 g/km. Je jedním z celkem sedmi motorizací nové Fiesty, jejichž emise nepřesahují hodnotu 100 g/km.*
 
„Nová Fiesta zvedla laťku svým ostřejším vzhledem, širší konektivitou, ještě lepší hospodárností a jízdními vlastnostmi,“ řekla Barb Samardzich, viceprezidentka Ford of Europe pro vývoj produktů. „Vcítili jsme se do potřeb našich zákazníků a postarali se tak o to, aby tento malý vůz s velkou tradicí měl také velmi světlou budoucnost.“
 
Od nezávislé organizace Euro NCAP, zabývající se hodnocením bezpečnosti automobilů, nová Fiesta dostala maximálních možných pět hvězdiček. Součástí její výbavy je mimo jiné systém Ford SYNC s automatickým tísňovým voláním, který v případě dopravní nehody spojí posádku vozu s dispečinkem záchranného systému. Systém Active City Stop pak pomáhá předcházet nehodám při nízkých rychlostech.
 
„Fiesta působí velmi prémiovým dojmem,“ uvedla britská porotkyně Victoria MacMillan Bell. „Když se k tomu přidá oceňovaný motor 1.0 EcoBoost s nevídanou kombinací dynamiky a hospodárnosti, vyhrává tato stylová kapesní raketa ve všech kategoriích na celé čáře.“
 
„Od začátku bylo jasné, že nová Fiesta 1.0 EcoBoost padla naší porotě složené z motoristických publicistek z celého světa do noty,“ konstatovala předsedkyně poroty, Sandy Myhre z Nového Zélandu.
 
Předávání cen vítězům pátého ročníku ankety „Women’s World Car of the Year“ se bude konat v říjnu v Londýně.
 
 
*Uváděné hodnoty spotřeby paliva a emisí CO2 byly naměřeny dle technických požadavků a specifikací evropské směrnice (EC) 715/2007 v aktuálním znění. V jiných částech světa se spotřeba paliva zjišťuje jinými postupy, proto se hodnoty uváděné pro stejný model na mimoevropských trzích mohou lišit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…