GSK: Předběžné finanční výsledky za rok 2013

23.02.2014 18:36

Společnost GSK v roce 2013 dosáhla obratu ve výši 26,5 miliardy liber. Zaznamenala přitom růst zisku na akcii ve výši 4 %* a růst obratu ve výši 1 %*. S vyloučením vlivu odprodejů vzrostl obrat společnosti až o 3 %.

GSK: Předběžné finanční výsledky za rok 2013
Foto: red
Popisek: GlaxoSmithKline

Akcionářům bylo navráceno 5,2 miliardy liber prostřednictvím 5% zvýšení dividendy v roce 2013 na 78 pencí a zpětným odkupem akcií v hodnotě 1,5 miliardy liber. Obrat divizí Pharma a Vaccines vzrostl o 1 % (s vyloučením odprodejů až o 2 %). Obrat divize Consumer Healthcare dosáhl 2% růstu (s vyloučením odprodejů až 4%).

Loňský rok byl výjimečný z hlediska dosaženého pokroku v oblasti výzkumu a vývoje. Ve světě došlo k registraci hned šesti hlavních přípravků GSK a byla dokončena dokumentace pěti dalších přípravků pro regulační orgány. Nové přípravky, které GSK uvádí na trh, posílí podnikatelské aktivity společnosti v oblasti vakcín, léčby respiračních a onkologických chorob a boje proti HIV.

„Máme mnoho přípravků ve stádiu vývoje, ve fázi II/III klinického vývoje přibližně 40 nových molekul. V roce 2014 a 2015 očekáváme výstupy fáze III pro 6 molekul a plánujeme zahájení fáze III pro přibližně 10 nových přípravků v klíčových oblastech, jako je léčba respiračních chorob, onkologických onemocnění a zánětlivých onemocnění souvisejících s činností imunitního systému,“ uvedl prezident společnosti GSK Sir Andrew Witty.

* V konstantních směnných kurzech

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…