Garden Food Festival nabídne stovku vystavovatelů, slavného televizního „šéfa“ a michelinského kuchaře

11.08.2017 11:47 | Komerční článek

Více než šedesát restaurací, vinařů, minipivovarů i tradičních pivních značek nebo prodejců prémiových destilátů a k tomu přes třicet regionálních výrobců a farmářů se připravuje na druhý ročník zlínského Garden Food Festivalu.

Garden Food Festival nabídne stovku vystavovatelů, slavného televizního „šéfa“ a michelinského kuchaře
Foto: Garden Food Festival
Popisek: Garden Food Festival

Spolu s nimi se do parku k zámku opět chystají renomovaní šéfkuchaři v čele se „šéfem“ Zdeňkem Pohlreichem, michelinským Radkem Kašpárkem, držitelem titulu Zlatý kuchař Janem Punčochářem, foodblogerkou Kamilou Kamu Rundusovou a cukrářkou Ivetou Fabešovou. Přehlídka dobrého jídla a pití se uskuteční o víkendu 2. a 3. září.

Po letošním třetím ročníku v Olomouci a premiéře v ostravském areálu Dolních Vítkovic, budou mít možnost i milovníci dobrého jídla na Zlínsku opět ochutnat vybrané lahůdky nejlepších lokálních restaurací, pokrmy špičkových tuzemských šéfkuchařů i netradiční delikatesy a regionální i zahraniční speciality.

A na ochutnávku jakých pokrmů se mohou návštěvníci těšit? „Po letošních zkušenostech z Ostravy a Olomouce víme, že lidé ochutnávají delikatesy, které odpovídají aktuálním gastronomickým trendům. U návštěvníků vedou například hamburgery v různých variantách, trhaná masa, ale třeba také pštrosí speciality. Ale bude toho samozřejmě mnohem víc,“ ujišťuje za organizátory Pavel Vysloužil a dodává: „Klademe důraz na podporu regionu, a to nejen restaurací a kuchařů, ale taky místních výrobců a farmářů. Proto ještě více posilujeme regionální sekci. Bohatě tak budou zastoupeni místní pekaři, cukráři, uzenáři, farmáři, mlékaři, pivovarníci, likérníci, medaři nebo kořenáři.“

Prezentaci restaurací a regionálních značek stejně jako v loňském roce doplní atraktivní kuchařská show na pódiu, kterou návštěvníky provede moderátor Radiožurnálu Petr Král. „Hlavní hvězdou festivalu je opět Zdeněk Pohlreich, který se v neděli objeví na scéně hned třikrát. Při práci ale mohou diváci sledovat i další výrazné osobnosti gastronomické scény. V sobotu na festivalu přivítáme tři kuchařské osobnosti, michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka, foodblogerku a specialistku na asijskou kuchyni Kamilu Kamu Rundusovou a respektovanou cukrářku Ivetu Fabešovou. Chybět nebude ani hvězda české gastronomie Jan Punčochář a herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová, ale také řada místních kuchařů,“ jmenoval některé účinkující Vysloužil. Po oba festivalové dny se na pódiu odehraje i další zajímavá podívaná včetně porcování obřích ryb, hmyzí a papričkové nebo medové show a dalších kulinárních prezentací.

I tentokrát se ve Zlíně ohlédnou pořadatelé do baťovské historie. „Společně s Baťovým institutem 14|15 a Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně pátráme v archivech po některém ze svatebních menu baťovy rodiny a opět lidem připomeneme také to, jak se vařilo za Baťů v závodní jídelně slavné zlínské továrny,“ uvádí Pavel Vysloužil.

V areálu, který opět promění sad Svobody k nepoznání, se bude platit alternativní měnou – grešlemi (1grešle = 25 Kč). Grešle si návštěvníci mohou zakoupit v předprodeji se vstupenkou nebo přímo na místě v den festivalu. Vstupenky v hodnotě 100 Kč (nebo 350 Kč s 10 grešlemi) jsou již nyní v předprodeji v sítí Ticketportal nebo v informačním centru zlínské radnice. Na místě bude stát vstupenka 150 Kč. Děti do 140 cm mají vstup zdarma.

Více informací na www.gardenfoodfestival.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …