Generální ředitel HZS ČR se vydává na cesty do krajů

15.02.2016 10:49

Generální ředitel HZS ČR brig. gen. Drahoslav Ryba má v letošním roce naplánované návštěvy všech krajů. Prvním krajem, který navštíví, bude Moravskoslezský kraj ve dnech 15. a 16. Února. Následovat bude kraj Královéhradecký a kraj Liberecký. Ostatní kraje jsou naplánovány do konce roku.

Generální ředitel HZS ČR se vydává na cesty do krajů
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Během těchto návštěv bude generální ředitel jednat jak s profesionálními hasiči, tak s hasiči dobrovolnými a rovněž se zástupci krajů a akademickou obcí.

Hlavním důvodem, proč se generální ředitel rozhodl tyto cesty uskutečnit, je seznámit se dopodrobna s podmínkami, ve kterých hasiči pracují, hovořit o konkrétních možnostech spolupráce s dobrovolnými hasiči i s hejtmany krajů. „Každý kraj i region má svá specifika a je potřeba řešit jednotlivé problematiky právě s přihlédnutím k těmto odlišnostem. I návrhy řešení jednotlivých oblastí budou vycházet z konkrétních potřeb.“ vysvětluje brig. gen. Ryba

Při jednotlivých návštěvách jsou naplánovány také diskuse s výjezdovými hasiči, aby si generální ředitel udělal konkrétní obraz o problémech, které je trápí, a mohl je pak efektivněji řešit.

Probírány budou také jednotlivé problematiky nového zákona o HZS a bude probíhat diskuze o novém zákoně o požární ochraně, o němž byla věcná diskuze již zahájena.

Důležitým tématem pro samotné hasiče je obměna techniky. Hovořit se proto bude i o čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů EU, dalším programovém období a s ním spojenými projekty na financování techniky.

„Do krajů se vydávám hlavně proto, abych mohl diskutovat s hasiči jejich konkrétní problémy v konkrétních oblastech, protože mnohé problematiky poslední doby mám pouze zprostředkovaně. Jedná se například o problematiku centrálních nákupů, možnosti nových výstrojních prvků, řešení odpovědnosti za škodu na majetku organizace, spolupráce s dobrovolnými hasiči nebo o nové možnosti vzdělávání pro hasiče.“ dodává generální ředitel.

Od svých cest si pak generál Ryba slibuje hlavně lepší spolupráci mezi kraji a HZS krajů, a samozřejmě také s dobrovolnými hasiči. Snažit se také bude o rozšíření spolupráce s akademickou obcí, s konkrétními vysokými školami. O větším propojení s Vysokou školou báňskou TU Ostrava v rámci vzdělávání studentů i vědeckých výzkumů bude hovořit již příští týden s jejím vedením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…