Geuss vyhrál konkurz, pokračuje ve funkci ředitele České inspekce životního prostředí

24.01.2016 7:34

S účinností od 18. 1. 2016 byl na pozici ředitele České inspekce životního prostředí jmenován Erik Geuss.

Geuss vyhrál konkurz, pokračuje ve funkci ředitele České inspekce životního prostředí
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: Ministerstvo životního prostředí

Geuss zvítězil ve výběrovém řízení podle zákona o státní službě, které ministerstvo vnitra vyhlásilo v srpnu loňského roku. Podle zákona o státní službě musí být pozice vedoucích rezortních organizací všech ministerstev, které se staly služebními úřady, povinně „přesoutěženy“ do poloviny roku 2016.

Do výběrového řízení se přihlásili 4 kandidáti. Ředitele ČIŽP jmenoval do pozice státní tajemník Ministerstva životního prostředí Jan Landa.

„Jsem velmi rád, že jsem pozici ředitele České inspekce životního prostředí obhájil a mohu tak pokračovat v rozdělané práci,“ řekl ke svému jmenování Geuss.

Ing. Erik Geuss, Ph.D. je absolventem VŠE v Praze a doktorandského studia na ČVUT. Vystudovaný ekonom Erik Geuss působil na pozici náměstka a později i poradce na Ministerstvu životního prostředí a dále také jako ředitel odboru ekonomické politiky MŽP. Ekologii se věnoval i v Českém ekologickém ústavu, příspěvkové organizaci MŽP, kde byl ředitelem. Zkušenosti z vedoucích funkcí má rovněž z Ministerstva informatiky či Ministerstva průmyslu a obchodu, kde zastával pozici náměstka ministra. Do vedení ČIZP přišel Erik Geuss v roce 2014 z Magistrátu Hl. m. Prahy, kde působil jako ředitel odboru podnikatelských aktivit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…