Gymnaziální sbory rozezpívají Senát

15.03.2015 18:03

V pondělí 16. března 2015 se do Senátu Parlamentu ČR sjede více než 250 studentů gymnázií z celého území Česka na regionální kolo XXI. ročníku hodnocené přehlídky gymnaziálních pěveckých sborů Gymnasia Cantant.

Gymnaziální sbory rozezpívají Senát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Namátkou jsou to mladí zpěváci z Liberce, Karlových Varů, Českých Budějovic, Prahy, Trutnova, Rokycan, Kadaně a dalších míst.

Gymnasia Cantant je svou dramaturgií a zaměřením na sborový zpěv gymnazistů zcela ojedinělou akcí v České republice. V průběhu dvaceti předešlých ročníků svého konání se na přehlídce vystřídala už celá jedna generace sbormistrů a 5 generací zpěváků, kteří se mnohdy vrací jako zakladatelé nových sborů. Cílem je poskytnout všem vystupujícím možnost srovnání a podporu ze strany odborníků a zkušených sbormistrů.

Pěvecká vystoupení bude sledovat tříčlenná porota, která rozhodne o postupu sborů do finále Gymnasia Cantant, které proběhne 9. – 11. dubna v Brně.

Regionální kolo v Praze pořádá Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR ve spolupráci s Malostranským gymnáziem a občanským sdružením Gymnasia Cantant  a ve spolupráci s Gymnáziem, Brno, Vídeňská 47.

Akci zahájí ministr školství Marcel Chládek a předseda vzdělávacího výboru Senátu Jaromír Jermář v 10 hodin v Hlavním sále Valdštejnského paláce. Pan ministr převzal nad akcí osobní záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…