HK ČR: Čeští podnikatelé vyrážejí hledat nové IT příležitosti v USA

15.05.2016 10:36

Na oblast IT, výzkumu a vývoje se zaměřila podnikatelská mise, která startuje právě dnes v poledne a míří do Spojených států amerických. Ve Washingtonu D.C., San Franciscu a Chicagu budou zástupci 20 českých firem a univerzit jednat o navázání nových obchodních aktivit společně s předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Janem Hamáčkem a dalšími politickými zástupci. Podnikatelskou misi organizuje Hospodářská komora ČR.

HK ČR: Čeští podnikatelé vyrážejí hledat nové IT příležitosti v USA
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Hlavním tématem mise je technologický pokrok a digitální ekonomika. V návaznosti na návštěvu ve městech jako je Washington D.C., San Francisco a Chicago, ve kterých je soustředěn hi-tech průmysl, je tedy program mise primárně zaměřen na české firmy z oblasti hi-tech průmyslu, IT, inovací, nanotechnologií, biotechnologií ve zdravotnictví nebo inteligentních sítí – smart grids,“ vysvětluje viceprezident Hospodářské komory ČR Bořivoj Minář, který podnikatelskou delegaci do USA vede.

Podnikatele čeká v každém městě několik setkání se zástupci amerických firem z IT oblasti, například z IBM nebo Google. Jednání proběhnou i v Silicon Valley nebo na univerzitách Stanford a Berkeley. Networkingu se budou věnovat až do neděle 22. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…