HK ČR: Hlasování o výdajových paušálech? I živnostníci jsou voliči

12.09.2018 11:18

Vloni byl bez diskuze s podnikatelskými svazy snížen limit pro výdajové paušály na polovinu. Pro drobné živnostníky jsou výdajové paušály přitom nejjednodušším způsobem, jak daňové povinnosti plnit a nebýt zavaleni stohy papírů. Snížením limitu atraktivita výdajových paušálů pro mnoho drobných podnikatelů ale poklesla a snížení nelze považovat za pobídku ani k zahájení, ani k rozvoji podnikání.

HK ČR: Hlasování o výdajových paušálech? I živnostníci jsou voliči
Foto: HK ČR
Popisek: Hospodářská komora České republiky

Hospodářská komora České republiky jako reprezentant řádných podnikatelů proto apeluje na poslance, aby návrhu poslanců Vojtěcha Munzara, Petra Fialy, Zbyňka Stanjury a dalších opětovně zvýšit výdajové paušály na původní stav dali ve třetím čtení zelenou. Hospodářská komora České republiky plně sdílí cíl tohoto návrhu, který vyjadřuje zájmy drobných podnikatelů. Hlavní myšlenkou návrhu je vrácení ročního příjmového limitu pro uplatňování procentuálního výdajového paušálu na hodnotu 2 milionů korun.

Hospodářská komora chápe, že stát v uplynulých letech přijal řadu opatření v daňové oblasti s cílem omezit podvody. Moudrý, vnímavý zákonodárce by měl ale restriktivní kroky vyvažovat i opatřeními vstřícnými k běžným podnikatelům, kteří si řádně plní své povinnosti.

Hospodářská komora připomíná, že drobní podnikatelé, ať už jde o osoby samostatně výdělečně, pro které je tato výdělečná činnost jedinou či hlavní obživou, anebo o ty, kteří si tak jen přivydělávají k zaměstnání či důchodu, jsou nezastupitelnou součástí naší ekonomiky a společnosti a představují spolu se svými rodinnými příslušníky významnou část voličské základny každé politické strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…