HK ČR: Novela daňového řádu zvyšuje riziko korupčního jednání úředníků

07.07.2014 16:24

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) v připomínkovém řízení rozporovala novelu daňového řádu, jejíž návrh nyní vláda posílá do Poslanecké sněmovny, a i nadále na svých připomínkách trvá.

HK ČR: Novela daňového řádu zvyšuje riziko korupčního jednání úředníků
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

HK ČR je přesvědčena, že stát by měl podnikatele k plnění daňových povinností především pozitivně motivovat, k čemuž díky navyšování sankcí tak, jak s tím počítá zmiňovaný návrh zákona, z našeho úhlu pohledu docházet nebude.

HK ČR dlouhodobě brání podnikatele před možnou zlovůlí správce daně. Volnost správce daně při jeho rozhodování nesmí být bezbřehá. Libovůle úředníka, která se v novele daňového řádu projevuje subjektivní možností „až desetinásobného“ zvýšení jednoho ze dvou typů pořádkových pokut, dle nás vytváří prostor ke korupčnímu jednání úředníků.

Hodláme naše připomínky i nadále vysvětlovat a prezentovat členům Poslanecké sněmovny tak, aby zmíněná novela v budoucnu neohrozila stabilitu podnikatelského prostředí v ČR.

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev.  HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 61 regionálních komorách a 86 oborových asociacích HK ČR. Více na www.komora.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…