HK ČR: Podnikatelé odletí na obchodní misi do Číny s ministryní Karlou Šlechtovou

06.04.2017 11:50

Zástupci Hospodářské komory v neděli 9. dubna odlétají na podnikatelskou misi do Číny. Doprovodí ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou. Cesta se zaměří na méně navštěvované provincie Che-nan ve východní Číně a Jün-nan na jihu země. Vedoucím celkem dvaadvacetičlenné podnikatelské mise bude viceprezident Hospodářské komory ČR Michal Štefl.

HK ČR: Podnikatelé odletí na obchodní misi do Číny s ministryní Karlou Šlechtovou
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Mise se zúčastní třináct firem. Zejména z oblasti cestovního ruchu, lázeňství, hotelnictví i z přidružených oborů. Do Číny tak letí i zástupci sklářského nebo potravinářského průmyslu. V rámci pětidenního programu se delegace zúčastní řady jednání. A to s guvernéry provincií, při účasti na podnikatelských fórech nebo při B2B schůzkách s potenciálními obchodními partnery.

Například lázně, které jsou v delegaci zastoupené, hodlají v Číně nabízet své léčebné procedury a o případné obchodní spolupráci jednat s ortopedickými a neurologickými klinikami, případně s cestovními agenturami, které zajišťují léčebné pobyty. Další firmy pak chtějí najít obchodní partnery pro prodej českého umění na čínském trhu.

Cesta navazuje na misi do Číny v roce 2015, kdy podnikatelé v čele s prezidentem Hospodářské komory ČR Vladimírem Dlouhým doprovázeli premiéra české vlády Bohuslava Sobotku. Podobná podnikatelská mise se pak uskutečnila i v roce 2014, kdy Hospodářská komora do Číny cestovala s prezidentem republiky Milošem Zemanem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…