HK ČR: Podnikatelé se chystají do Mongolska, země závislé na těžbě nerostných surovin

09.09.2016 19:51

Zástupci více než 20 tuzemských firem odletí v neděli dopoledne na pět dní do Mongolska jednat o nových zakázkách. Podnikatelskou misi do země Čingischána vede náměstek ministra zahraničních věcí České republiky Miloslav Stašek a viceprezident Hospodářské komory České republiky Bořivoj Minář.

HK ČR: Podnikatelé se chystají do Mongolska, země závislé na těžbě nerostných surovin
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Zástupci firem z oblasti stavebnictví, mezinárodní přepravy, provádění geologického průzkumu, těžby a zpracování rud, záchranných a hasičských systémů, ale i z vývozu obráběcích a tvářecích strojů, investičních fondů nebo pojišťovnictví se setkají se svými protějšky na podnikatelských fórech v Ulánbátaru a třetím největším městě Mongolska Darchanu.

Během mise podnikatelé navštíví také municipality a zástupce příslušných ministerstev. Po červnových parlamentních a regionálních volbách jsou totiž vedení provincií obsazena nově zvolenými předsedy zastupitelstev (churalů) a nově jmenovanými guvernéry.

Mise se uskuteční u příležitosti veletrhu Ulánbátar Partnership a je organizována ve spolupráci se Zastupitelským úřadem Ulánbátar a Mongolskou hospodářskou komorou.

Mongolská ekonomika je závislá na exportu nerostných surovin. V současnosti ale čelí vážným problémům souvisejícím s nízkými cenami komodit a rapidním poklesem přímých zahraničních investic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…