HK ČR: Předvolební diskuse podnikatelů s politiky

15.09.2017 17:27

Účastníci v pořadí již osmé předvolební diskuse Hospodářské komory České republiky budou diskutovat o zásadních problémech českého trhu práce, kterými jsou například příliš vysoké odvodové zátěži na sociální a zdravotní pojištění, nedostatku kvalifikovaných pracovníků, politicky motivovaném každoročním navyšování minimální mzdy, tedy potížích, které v souhrnu dlouhodobě snižují konkurenceschopnost českých firem.

HK ČR: Předvolební diskuse podnikatelů s politiky
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Diskuse se nepochybně dotkne také legislativních počinů stávající vlády v oblasti trhu práce, ať již zavedení nových sociálních dávek (např. otcovská dovolená nebo dlouhodobé ošetřovné) či návrhů, které uvízly v legislativním procesu (novela zákoníku práce či zrušení tzv. karenční doby). Otevřeno bude jistě i téma tzv. Práce 4.0 tedy postupné digitalizace a robotizace práce ve výrobě i službách, jež s sebou neodvratně přináší nahrazování lidské práce stroji a moderními technologiemi.

Účastníci:

Radka Maxová, ANO
Michal Pícl, ČSSD
Jan Bartošek, KDU-ČSL
Marek Benda, ODS
Jiří Dolejš, KSČM

a další účastníci z řad politiků z TOP 09, představitelů státní správy a podnikatelů.
Moderuje Petr Musil.

Termín: úterý 19. září, 10–13 hod.

Místo: Florentinum (recepce A), Na Florenci 2116/15, Praha 1

Novinářské akreditace:
Prosím o včasné nahlášení akreditace na e-mailové adrese press@komora.cz.

O předvolebních diskusích Politika & Podnikání | Volby 2017:

S jakými programovými východisky vstoupí politické strany a hnutí do voleb? Hospodářská komora České republiky jakožto nejvlivnější a jediný zákonem ustanovený zástupce podnikatelů v zemi organizuje v souvislosti s nadcházejícími podzimními volbami 2017 sérii předvolebních diskusí představitelů politických stran ucházejících se o voličské hlasy se zástupci firem. Diskuse pomohou politickým stranám identifikovat, vyhodnotit a naplánovat příležitosti a rizika vznikající v důsledku politických rozhodnutí, dále přispějí ke zkvalitnění přijímaných regulatorních opatření ovlivňujících podnikání a pomohou k samotné tvorbě a realizaci jednotlivých politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…