HK ČR: Turecko nestačí uspokojit rostoucí domácí poptávku po hovězím masu

27.01.2017 17:59

Hospodářská komora v pondělí vypraví do Turecka podnikatelskou delegaci složenou převážně z českých chovatelů a exportérů dobytka.

HK ČR: Turecko nestačí uspokojit rostoucí domácí poptávku po hovězím masu
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Je totiž přesvědčena, že by české zemědělské podniky mohly profitovat z rostoucí poptávky Turků po hovězím mase. Navíc turecká vláda chystá omezení cel, které by umožnilo zvýšit konkurenci na trhu a srazit dolů vysokou cenu hovězího masa. Podnikatelskou delegaci doprovázející ministra zemědělství Mariana Jurečku na jeho pracovní cestě povede viceprezident Hospodářské komory Bořivoj Minář.

Podnikatelé odletí do země v pondělí po 14. hodině a během Česko-tureckého podnikatelského fóra v Ankaře nebo Česko-tureckého podnikatelského setkání v Istanbulu se setkají s tamními obchodníky. Českou 22člennou delegaci tvoří zejména firmy působící v oblastech exportu a importu zvířat, reprodukce zvířat, šlechtění skotu, produkce mlékárenských výrobků, ale i přípravků na ochranu rostlin.

České firmy v roce 2015 vyvezly do Turecka živý hovězí dobytek v celkové sumě 866 milionů korun, což je proti roku 2014 nárůst o 640 %. V rámci mise, která završí 1. února, podnikatele doprovodí také nejvyšší představitelé EGAP, a.s. a ČEB, a.s. Mise je organizována za podpory z projektu PROPED (Projekt ekonomické diplomacie).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …