HK ČR podepsala memorandum o porozumění s Kaznex Invest

24.10.2012 16:30

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) dnes podepsala memorandum o porozumění s kazašskou státní agenturou pro podporu exportu a investic Kaznex Invest. Stalo se tak při příležitosti Kazašsko-českého podnikatelského fóra, které se uskutečnilo v rámci oficiální návštěvy prezidenta republiky Kazachstán pana Nursultana Nazarbajeva.

HK ČR podepsala memorandum o porozumění s Kaznex Invest
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Podpisem tohoto memoranda navazuje Hospodářská komora České republiky na dlouhodobou a velmi seriózní spolupráci a kazašskými podniky. Vždyť jedna z prvních smluv o spolupráci mezi českými a kazašskými firmami byla podepsána již v roce 1997,“ vysvětlil bezprostředně po podpisu memoranda viceprezident HK ČR Josef Cílek. Komora tak opět potvrdila, že hraje aktivní roli v rozvoji hospodářských vztahů s jednou z prioritních zemí. Podle Exportní strategie totiž právě Kazachstán patří mezi 12 prioritních zemí pro český zahraniční obchod.

Na základě tohoto memoranda bude nastaven ještě užší vztah mezi českými a kazašskými podnikateli v následujících oborech:
 
- Potravinářský průmysl
- Alternativní energie
- Biotechnologie
- Lehký průmysl
- Stavebnictví
- Strojírenství
- Metalurgie
- Chemický průmysl

Řada členů HK ČR navázala s Kazachstánem obchodní spolupráci již v minulosti. „Členové HK ČR realizovali a realizují vývozy českých zařízení do Kazachstánu mimo jiné i díky několika uskutečněným obchodním cestám, které v minulosti zastřešili představitelé vlád ČR. Kazašská obchodní komora je navíc velmi aktivní a spolupráce s ní si vážíme. Budeme velmi rádi, pokud se stávající spolupráce bude i nadále rozvíjet. Tomu by mělo přispět mimo jiné i právě podepsané memorandum o porozumění,“ dodal viceprezident HK ČR Cílek.
 
HK ČR otevírá dveře českým podnikatelům do zahraničí. Pomáhá českým firmám při prosazování jejich podnikatelských záměrů a zájmů v zahraničí, informuje je o podmínkách vstupu na zahraniční trhy, podporuje vyhledávání a navazování kontaktů s potenciálními partnery v zahraničí a umožňuje jim účast na nejrůznějších mezinárodních akcích určených pro malé a střední podnikatele. Více na  www.komora.cz
 
Lenka Vodná
Tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…