HK ČR prosazuje strop poplatků na OZE z roku 2012

23.07.2013 9:50

Hospodářská komora České republiky (HK ČR) oceňuje zpracování novely zákona o podporovaných zdrojích energie, která se alespoň částečně snaží eliminovat dopad dřívějšího neuváženého politického a částečně i úřednického rozhodnutí.

HK ČR prosazuje strop poplatků na OZE z roku 2012
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavební práce, ilustrační foto

„Celkovou situaci kolem obnovitelných zdrojů energie vnímáme jako jednu z hlavních brzd hospodářství státu, konkurenceschopnosti našeho podnikatelského sektoru a také koupěschopnosti spotřebitelského sektoru,“ říká viceprezident HK ČR Pavel Bartoš, který se účastnil jednání se zástupci předkladatele dané novely. Právě z výše uvedených důvodů uplatnila HK ČR k novele zákona o podporovaných zdrojích energie celou řadu zásadních připomínek.

HK ČR oceňuje snahu a shodu zúčastněných stran na nalezení urychleného řešení. Plně podporujeme nutnost zastropování výše příspěvku na OZE a také omezení instalace nových zdrojů.

„Podařilo se nám s ministerstvem nalézt kompromis u většiny předložených připomínek. Jediný rozpor zůstává u snížení finanční částky, která je vynakládaná na OZE, na úroveň 419,- Kč/MWh + DPH. Zde jsme nuceni trvat na našem stanovisku, že nemůžeme akceptovat výši příspěvku vyšší, než byla v roce 2012,“ uzavírá viceprezident Bartoš.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…